Як зварити кисіль – 11 рецептів домашнього киселя

З обліпихи

Маленькі жовті плоди — осінні дари готується до зими природи. Смачна страва можна отримати із замороженої обліпихи, але страва з тільки що зірваних ягід буде найбільш корисним і запашним.

Перелік продуктів:

  • крохмаль кукурудзяний — 60 г;
  • очищена вода — 1 л;
  • обліпиха — 200 г;
  • звичайний цукор — 100 р.

Технологія приготування:

  • Плоди добре перебираємо, виключаючи попадання листочків і гілочок обліпихи. Перетираємо просушені ягоди крізь дрібну сітку сита, використовуючи для цього ложку або дерев’яну толкушку.
  • Що залишився макуха викладаємо в емальований каструлю, заливаємо практично окропом, відварюємо до 10 хвилин. Проціджуємо склад, додаємо цукор-пісок, добре розмішуємо солодкість, нагріваємо до стану кипіння. Не забуваємо знімати з’явилася піну.
  • Розчиняємо білий порошок у 100 мл охолодженої рідини, проціджуємо рідина, вливаємо в підготовлюваний кисіль. Максимально нагріваємо їжу, не допускаючи її бурління.

Закінчуємо приготування. Вливаємо охолоджений сік, перемішуємо ароматну масу, вживаємо в охолодженому стані.

Дивіться також:  Айріш кава (Irish coffee) що це таке, склад, 4 рецепти приготування ароматного напою в домашніх умовах