З обліпихи
Маленькі жовті плоди — осінні дари готується до зими природи. Смачна страва можна отримати із замороженої обліпихи, але страва з тільки що зірваних ягід буде найбільш корисним і запашним.
Перелік продуктів:
- крохмаль кукурудзяний — 60 г;
- очищена вода — 1 л;
- обліпиха — 200 г;
- звичайний цукор — 100 р.
Технологія приготування:
- Плоди добре перебираємо, виключаючи попадання листочків і гілочок обліпихи. Перетираємо просушені ягоди крізь дрібну сітку сита, використовуючи для цього ложку або дерев’яну толкушку.
- Що залишився макуха викладаємо в емальований каструлю, заливаємо практично окропом, відварюємо до 10 хвилин. Проціджуємо склад, додаємо цукор-пісок, добре розмішуємо солодкість, нагріваємо до стану кипіння. Не забуваємо знімати з’явилася піну.
- Розчиняємо білий порошок у 100 мл охолодженої рідини, проціджуємо рідина, вливаємо в підготовлюваний кисіль. Максимально нагріваємо їжу, не допускаючи її бурління.
Закінчуємо приготування. Вливаємо охолоджений сік, перемішуємо ароматну масу, вживаємо в охолодженому стані.