Крем-суп із зеленого горошку
У цьому варіанті приготування використовується горошок свіжий або заморожений.
Інгредієнти:
- Зелень;
- Зелений горошок – 400 г свіжого;
- Сіль;
- Цибуля – 2 шт.;
- Вершкове масло – 5 ч. ложок;
- Перець;
- Бульйон – 550 мл;
- Вершки – 170 мл жирних.
Приготування:
- Зняти лушпиння з цибулі. Порубати на дрібні за розміром шматочки. Покласти у сковорідку. Смажити на вершковому маслі. Коли підрум’яниться, засипати горошок. Підсмажити.
- Залити бульйон. Можна використовувати будь-який. Проварити чверть години.
- Влити вершки. Прибрати з вогню.
- Взяти блендер. Подрібнити.
- Насипати перець. Посолити.
- Якщо був горох старий і при збиванні залишилася неподрібнені шкірка, то перетерти через сито.
- Налити в тарілку. Присипати зеленню. Полити вершками.