З яловичиною
Щоб побалувати свій організм гаряченького, можна зварити суп гороховий з м’ясом. Це блюдо не тільки корисне, але й ситна. Для приготування підійде будь-яловичина, але якщо хочете отримати наваристое страву, то використовуйте м’ясо на кості.
Інгредієнти:
- Горох – 1 склянка;
- Лаврове листя – 4 аркуша;
- Картопля – 200 г;
- Цибуля – 150 г для засмажки;
- Сіль;
- Цибуля – 1 дрібна цибулина для бульйону;
- Яловичина 450 г;
- Морква – 120 г для засмажки;
- Перець;
- Морква – 1 шт. для бульйону;
- Масло рослинне- — 6 ч. ложок.
Приготування:
- Щоб не замочувати горошини, використовуйте колотий горох.
- Яловичину промити.
- Помістити в каструлю.
- Моркву очистити. Одну помістити в каструлю. Інші натерти.
- Цибуля очистити від лушпиння. Одну відправити в каструлю. Інші нашаткувати.
- Заповнити каструлю водою. Закрити кришкою.
- Через дві години закинути лаврушку.
- Яловичину дістати. Якщо є кістки, відокремити м’ясо від кісточок. Нарізати.
- Цибулю і моркву прибрати і викинути. Варені не знадобляться. Бульйон процідити.
- Закип’ятити. Повернути назад м’ясо.
- Засипати горошини.
- Картоплю очистити. Нарізати. Засипати в бульйон.
- Розігріти сковорідку. Залити масло. Засипати моркву і цибулю. Загасити.
- Кріп нарізати. Помістити із засмажкою в суп.
- Проварити сім хвилин.