Як зварити суп гороховий – 13 докладних рецептів

З сухариками

Легке перше блюдо, приготоване без копченостей і жирного бульйону, допоможе зберегти стрункість фігури.

Інгредієнти:

  • Часник – 7 зубків;
  • Сіль;
  • Петрушка – 15 г;
  • Горох сухий – 1 склянка;
  • Кріп – 15 гр.;
  • Картопля – 5 шт.;
  • Лаврушка – 2 аркуша;
  • Морква – 1 шт.;
  • Масло вершкове – 60 г;
  • Цибуля – 2 цибулини;
  • Вода – 2,5 літра;
  • Перець чорний мелений.

Приготування:

  • Вимити горошини. Залити літром води. Залишити на 12 годин. Тільки в цьому випадку горох звариться досить швидко і знайде ніжний смак.
  • Злити рідину.
  • Засипати горох в каструлю. Залити воду. Поставити варитися.
  • Прибрати з лушпиння цибулі. Промити. Нарізати.
  • Масло розтопити на сковорідці. Додати цибулю. Обсмажити.
  • З моркви зрізати тонкий верхній шар. Порізати, щоб вийшли брусочки.
  • З’єднати з цибулею. Посмажити.
  • Зняти шкірку з картоплі. Порізати на кубики. Помістити в каструлю до готового гороху.
  • Коли все закипить, помістити засмажку.
  • Підсолити, додати лавровий лист, поперчити.
  • Коли картопля зварилася, додати нарізану зелень і подрібнений часник. Через п’ять хвилин страва готова.
  • Під час варіння страви взяти хліб. Порізати його кубиками. Налити олію у сковорідку. Помістити шматочки хліба. Смажити поки не з’явиться золотава, хрустка скориночка. Готові сухарики додавати по тарілках.
Дивіться також:  Солодка ковбаска з печива і какао | Рецепт з Фото
Прокрутка до верху