З сухариками
Легке перше блюдо, приготоване без копченостей і жирного бульйону, допоможе зберегти стрункість фігури.
Інгредієнти:
- Часник – 7 зубків;
- Сіль;
- Петрушка – 15 г;
- Горох сухий – 1 склянка;
- Кріп – 15 гр.;
- Картопля – 5 шт.;
- Лаврушка – 2 аркуша;
- Морква – 1 шт.;
- Масло вершкове – 60 г;
- Цибуля – 2 цибулини;
- Вода – 2,5 літра;
- Перець чорний мелений.
Приготування:
- Вимити горошини. Залити літром води. Залишити на 12 годин. Тільки в цьому випадку горох звариться досить швидко і знайде ніжний смак.
- Злити рідину.
- Засипати горох в каструлю. Залити воду. Поставити варитися.
- Прибрати з лушпиння цибулі. Промити. Нарізати.
- Масло розтопити на сковорідці. Додати цибулю. Обсмажити.
- З моркви зрізати тонкий верхній шар. Порізати, щоб вийшли брусочки.
- З’єднати з цибулею. Посмажити.
- Зняти шкірку з картоплі. Порізати на кубики. Помістити в каструлю до готового гороху.
- Коли все закипить, помістити засмажку.
- Підсолити, додати лавровий лист, поперчити.
- Коли картопля зварилася, додати нарізану зелень і подрібнений часник. Через п’ять хвилин страва готова.
- Під час варіння страви взяти хліб. Порізати його кубиками. Налити олію у сковорідку. Помістити шматочки хліба. Смажити поки не з’явиться золотава, хрустка скориночка. Готові сухарики додавати по тарілках.