Як зварити суп гороховий – 13 докладних рецептів

Смачний і простий рецепт з фрикадельками

Гороховий супчик славиться своїм чудовим смаком і простотою приготування. Добре поєднується з фрикадельками.

Щоб суп був по-справжньому корисним і смачним, горох необхідно замочувати мінімум на шість годин, краще на ніч. У цьому разі під час приготування він збереже всі корисні речовини.

Інгредієнти:

  • Чорний мелений перець – щіпка;
  • Вода – 2,6 літра;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Лаврове листя – 3 аркуша;
  • М’якоть свинини – 350 гр.;
  • Соняшникову олію рафіновану – 55 мл;
  • Морква – 1 шт.;
  • Кріп – 20 гр.;
  • Сіль – 2 щіпки;
  • Цибуля – 1 цибулина;
  • Сухий подрібнений горох – 2 склянки.

Приготування:

  • Замочити основний компонент.
  • Злити воду, промити.
  • Картоплю очистити. Нарізати.
  • Залити воду в каструлю. Закип’ятити.
  • Засипати горох.
  • Помістити картоплю.
  • Проварити годину. Регулярно знімати пінку, яка утворюється на поверхні води.
  • Взяти м’ясорубку. Помістити промите, нарізане м’ясо. Перемолоти.
  • З лука видалити лушпиння. Нарізати шматками. Перемолоти так само, як і м’ясо.
  • Посипати спеціями. Вбити яйце. Перемішати.
  • Підсолити. Перемішати.
  • Скачати кульки.
  • Закинути в суп. Проварити вісім хвилин.
  • Цибулину очистити від лушпиння. Нашаткувати.
  • З морквини зняти шкірку. Натерти.
  • Обсмажити моркву і цибулю.
  • Помістити в суп.
  • Цибулю дрібно нарізати. Закинути в бульйон разом з лаврушкой.
  • Додати сіль. Розмішати. Прибрати з вогню через сім хвилин.
Дивіться також:  Картопля з лисичками – покроковий рецепт з фото
Прокрутка до верху