З чого роблять зефір в фабричних умовах
В масовому виробництві ласощі готують так: збивають фруктово-ягідне пюре з великою кількістю цукру і яєчним білком. Потім додають студнеобразующий наповнювач, щоб маса загусла і прийняла потрібну форму. Для цього використовують пектин, різновиди агару або желатин.
Класична форма – черепашка. Щоб надати їй красивого однорідний колір, кондитери додають барвники: білий, рожевий, світло-коричневий. Для аромату використовують есенції: зазвичай десерт пахне ваніллю, крем-брюле, кави або вершками, рідше – журавлиною, яблуками. Глазур, якщо така є, роблять з шоколаду.
Покупців часто дивують білі брусочки, які виглядають як зефір, але чомусь називаються пастилою. Всі звикли, що пастила – це тонкі листи висушеного фруктового пюре. А справа в тому, що в промислових масштабах сушити пюре до потрібної кондиції довго і витратно. Так що кондитери придумали спрощений спосіб виробництва, додавши яйця, і вийшов ось такий гібрид.