З чого роблять зефір: склад, калорійність. 7 рецептів, як зробити зефір в домашніх умовах

Як робити домашній зефір білий

Це не так складно, як здається, так і продукти доступні:

  • 600 г звичайного білого цукру;
  • 150 води для сиропу;
  • 15 г желатину + 90 мл води для замочування;
  • 15 г лимонної кислоти;
  • 5 г соди;
  • 20 г ваніліну для аромату.

Сама маса готується швидко, але доведеться довго чекати, поки вона просохне.

Як робити домашній зефір:

  • Желатин підготувати відповідно до інструкції на упаковці. Зазвичай його замочують у холодній воді і залишають до набухання, періодично помішуючи.
  • Цукор залити водою, довести до кипіння, після чого варити ще 7 хвилин.
  • Влити желатин, додати лимонну кислоту, соду, ванілін і збивати суміш міксером, поки не загусне. Це може зайняти 15-20 хвилин.
  • В принципі це все. Залишилося надати виробу форму – наприклад, з допомогою кондитерського шприца, спеціального мішка або просто викласти ложкою.
  • Зефір сушать при кімнатній температурі. Це займе від 3 до 24 годин, дивлячись якої товщини порції.

Цікавий факт: у солодощі є далекий родич – зефірний крем. Його намазують на хліб, кекси, печиво, використовують для прикраси кави шапочкою.

Дивіться також:  Манник класичний на молоці – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху