Як робити домашній зефір білий
Це не так складно, як здається, так і продукти доступні:
- 600 г звичайного білого цукру;
- 150 води для сиропу;
- 15 г желатину + 90 мл води для замочування;
- 15 г лимонної кислоти;
- 5 г соди;
- 20 г ваніліну для аромату.
Сама маса готується швидко, але доведеться довго чекати, поки вона просохне.
Як робити домашній зефір:
- Желатин підготувати відповідно до інструкції на упаковці. Зазвичай його замочують у холодній воді і залишають до набухання, періодично помішуючи.
- Цукор залити водою, довести до кипіння, після чого варити ще 7 хвилин.
- Влити желатин, додати лимонну кислоту, соду, ванілін і збивати суміш міксером, поки не загусне. Це може зайняти 15-20 хвилин.
- В принципі це все. Залишилося надати виробу форму – наприклад, з допомогою кондитерського шприца, спеціального мішка або просто викласти ложкою.
- Зефір сушать при кімнатній температурі. Це займе від 3 до 24 годин, дивлячись якої товщини порції.
Цікавий факт: у солодощі є далекий родич – зефірний крем. Його намазують на хліб, кекси, печиво, використовують для прикраси кави шапочкою.