Десерт з желатином
Приготуємо полуничний зефір з найпоширенішим загусником – желатином.
Нам знадобляться:
- 400 г свіжої полуниці (заморожена не підійде, розкисне і дасть зайву рідину);
- 200 г цукру для пюре + 450 г для сиропу;
- 1 куряче яйце;
- 10 г желатину;
- 150 мл кип’яченої води.
Процес такий:
- Готуємо полуничне пюре: ягоди очистити від хвостиків, додаємо цукор, подрібнюємо до пюреобразного стану. Підігріваємо, скориставшись мікрохвильовій або паровою лазнею, щоб цукор розчинився.
- Варимо сироп: желатин заливаємо водою, додаємо цукор, тримаємо на вогні 5 хвилин. Сироп готовий, коли він, стікаючи з ложки, застигає тонкою ниткою.
- Повертаємося до пюре. Беремо яйце, відокремлюємо жовток від білка, білок кладемо в пюре, а жовток не знадобиться зовсім. Збиваємо 3 хвилини. Додаємо сироп, ще раз збиваємо, поки маса не стане щільною.
- Формуємо порції, викладаючи масу на застелений пергаментом деко або дошку.
- Залишаємо сушитися на ніч. До ранку все готово, залишилося тільки попарно склеїти половинки денцями один до одного.