З чого роблять зефір: склад, калорійність. 7 рецептів, як зробити зефір в домашніх умовах

Десерт з желатином

Приготуємо полуничний зефір з найпоширенішим загусником – желатином.

Нам знадобляться:

  • 400 г свіжої полуниці (заморожена не підійде, розкисне і дасть зайву рідину);
  • 200 г цукру для пюре + 450 г для сиропу;
  • 1 куряче яйце;
  • 10 г желатину;
  • 150 мл кип’яченої води.

Процес такий:

  • Готуємо полуничне пюре: ягоди очистити від хвостиків, додаємо цукор, подрібнюємо до пюреобразного стану. Підігріваємо, скориставшись мікрохвильовій або паровою лазнею, щоб цукор розчинився.
  • Варимо сироп: желатин заливаємо водою, додаємо цукор, тримаємо на вогні 5 хвилин. Сироп готовий, коли він, стікаючи з ложки, застигає тонкою ниткою.
  • Повертаємося до пюре. Беремо яйце, відокремлюємо жовток від білка, білок кладемо в пюре, а жовток не знадобиться зовсім. Збиваємо 3 хвилини. Додаємо сироп, ще раз збиваємо, поки маса не стане щільною.
  • Формуємо порції, викладаючи масу на застелений пергаментом деко або дошку.
  • Залишаємо сушитися на ніч. До ранку все готово, залишилося тільки попарно склеїти половинки денцями один до одного.
Дивіться також:  Вафельний торт – 6 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху