Готуємо по ГОСТу
Готуйте ваги, тут все повинно бути відведено з точністю до грама.
Ось скільки продуктів брати:
- 600 г кислих (зелених) яблук;
- 65 г яєчного білка;
- цукор: 324 м для пюре, 347 г для сиропу;
- 1 р ванільною есенції (харчовий ароматизатор);
- 8,5 г агару;
- 205 мл води;
- 139 г меду.
Як діяти:
- Яблука очистити від шкірки, насіння. Запікати 15 хвилин при 200 градусах, потім пюрировать. Додати цукор, ваніль.
- Агар розчинити у воді, закип’ятити, варити 2-3 хвилини. Додати цукор і мед, варити ще приблизно 10 хвилин до карамелізації.
- В цей час білки збити спочатку в окремій ємності, а потім перекласти їх в яблучне пюре і ще раз збити. Влити цукрово-медовий сироп, збити ще один (останній) раз до щільного стану.
- Залишилося зробити тільки, як би сказали кондитери, структуроутворення: викласти зефірну масу порціями і залишити подсушиваться при кімнатній температурі на 24 години.
- Щоб було зовсім по ГОСТу, підсохлі вироби попарно склеїти один з одним і обсипати цукровою пудрою. Але можна залишити половинками, так зручніше є, а без пудри калорій менше.
Порада: щоб переконатися, що збита маса до потрібного стану, покрутіть ємність навколо своєї осі. Суміш має «стояти колом», не колихатися при обертанні.