Закуски на дитячий день народження
Головне завдання закусок на дитячий день народження – привернути увагу малюків і викликати у них апетит. Можна використовувати найпростіші продукти при приготуванні таких страв, але важливо створити з них яскраві привабливі композиції.
Бутерброди у вигляді божої корівки
Інгредієнти: 5 шматків житнього хліба з насінням, 5 маслин без кісточок, 50 г сирного сиру, петрушка.
- Кожен хлібний скибочку покривається сирним сиром.
- На нього викладається петрушка, яка буде імітувати траву.
- Зверху поміщається по половинці черрі. З маслини вирізається голова жука і цятки.
Оченята «божим коровкам» малюються залишилися сирним сиром.
Дитяча закуска «Мишача метушня»
Інгредієнти: 1 скибочка хліба, 2 платівки сиру, 20 г вершкового масла, варене перепелине яйце, ½ вареної моркви, гілочка петрушки.
- Хліб змащується маслом і покривається 1 сирної платівкою. Зверху укладається другий шматочок з вирізаними на ньому дірками.
- Перепелине яйце варене розміщується на сирі. Це буде голова мишки. Вуха вирізаються з моркви і вставляються в яйце.
- Петрушка імітує вуса.
Очі можна зробити з гвоздики та інших відповідних компонентів.
Закуска «Мухомори»
Інгредієнти: 2 яйця, 90 г твердого сиру, 2 огірка, 90 г шинки, 8 помідорів чері, майонез, будь-яка свіжа зелень.
- Огірки ріжуться кружечками. Помідори – половинками.
- Яйця, сир і шинка дрібно труться, перемішуються і заправляються майонезом.
- Зелень подрібнюється.
- На гурток з огірка стовпчиком викладається начинка з другого кроку. Вона покривається половинкою черрі.
- Навколо розсипається зелень, що імітує траву.
Точки на капелюшках грибів ставляться майонезом.
Міні-піца на білому хлібі
Інгредієнти: упаковка нарізаного тостового хліба, 270 г копченої ковбаси, 340 г сиру, 2 середніх помідора, 1 ч. л. орегано, 140 г класичного майонезу.
- Ковбаса очищається і ріжеться квадратиками.
- Так само подрібнюються помідори.
- Сир дрібно треться.
- Підготовлені у попередніх кроках компоненти змішуються і заправляються майонезом.
- На деко викладаються хлібні шматочки і змазується майонезом.
- По хлібу розподіляється начинка.
- Зверху розсипається орегано.
«Ліниві» піци запікаються в духовці до рум’яності.
Бутерброди у вигляді мобільних телефончиків
Інгредієнти: 3 скибочки пшеничного хліба, 4 шматочки копченої ковбаси, 6 шматочків твердого сиру і жменю тертого, 3 пера зеленого цибулі, вершковий сир, 2 шматочки солодкого болгарського перцю, 1 ст. л. консервованого зеленого горошку, стільки ж кукурудзи.
- Всі хлібні скибочки змащуються маслом.
- Зерна кукурудзи і горошку розрізаються навпіл.
- На хліб укладаються шматочки ковбаси і сиру.
- Перець і залишилася ковбаса нарізати прямокутниками, рівними половинці бутерброда. Вони довільно розкладаються по хлібу.
- У підсумку на бутерброді вийде одна ковбасна половина, а друга – овочева (з перцю) або сирна.
- Під начинку вставляється перо зеленого цибулі, імітує антену телефону.
Кнопки будуть імітувати половинки горошку і кукурудзи.
Пінгвіни з маслин
Інгредієнти: банка маслин без кісточок, ціла морква, 140 г плавленого сиру.
- Коренеплід вариться до м’якості і ріжеться на товсті кружечки. З них за принципом піци вирізається один шматочок. Вийде заготівля, імітує пингвиньи лапки.
- У центр обрізаного кружечка встановлюється зубочистка. Так потрібно поступати з кожною заготівлею.
- У маслинах з одного боку робиться надріз, через який вони наповнюються плавленим сиром. Оливки з начинкою будуть імітувати тільце пінгвіна. Вони першими нанизуються на зубочистки.
- Зверху розташовується по другій оливи. У ній робиться отвір, в які вставляється вирізаний шматочок вареної моркви у вигляді дзьоба.
Навколо готової закуски можна розсипати тертий білок, що імітує сніг.
Закуска «Фруктовий їжачок»
Інгредієнти: за 1 шт. яблук, мандаринів і груш, по гілочці білого і синього винограду.
- У груші відрізають кінці і зрізається одна бокова частина, щоб вона стійко стояла на столі.
- По всій поверхні фрукта встромляються зубочистки.
- На гострі кінці нанизуються часточки мандарина і виноградини.
Можна експериментувати і з будь-якими іншими фруктами.
«Кораблики» з яєць з сирною начинкою
Інгредієнти: 6 яєць, 2 часникового зубчики, 130 г ковбасного сиру і 90 г звичайного твердого, класичний майонез.
- Варені яйця розрізають навпіл і позбавляються від жовтка.
- Ковбасний сир дрібно треться. З’єднується з размятым часником і майонезом.
- Масою наповнюються половинки яєць.
- Твердий сир нарізане тонкими скибочками. За допомогою зубочисток вони зміцнюється на яєчних заготовках у вигляді вітрила кораблика.
Банани в шоколаді на шпажках
Інгредієнти: 6 невеликих бананів, 2 плитки темного шоколаду, 2 ст. л. жирних вершків.
- Кожен банан ріжеться навпіл. Шматочки нанизують на шпажки і забираються в морозилку на чверть години.
- Шоколад розплавляється з вершками.
- У цю масу занурюються заморожені фрукти.
- Заготовки вертикально встановлюються у високу склянку. Вони не повинні стикатися один з одним.
Готові банани можна обваляти в кокосовій стружці або в подрібнених горіхах.
Чарівний хлібець з декоративної харчової присипкою
Інгредієнти: 4 шматка білого хліба, ½ ст. кольорової декоративної харчової присипки, ½ ст. шоколадної пасти.
- З хліба зрізати скоринка.
- Кожен шматок промащується шоколадною пастою.
- Зверху висипається кондитерська присипка.
Бутерброди красиво викладають на тарілку і подаються малюкам.
Ананасовий «кораблик»
Інгредієнти: банка консервованих ананасів кільцями, великий банан.
- Ананасові кільця ріжуться навпіл.
- З бананів вирізаються кругляш-основи. У них встромляються зубочистки як щогли.
- Зверху розташовуються ананасові півкільця-вітрила.
Закуска викладається на красиву плоску тарілку.
Курячі «Льодяники»
Інгредієнти: 4 курячі гомілки, 1 цибулина, 3 ст. л. кетчупу, щіпка каррі, сіль, 1 ст. л. крохмалю і соєвого соусу.
- З гомілок знімається шкірка.
- Надрізають сухожилля. М’ясо зсувається кістки вниз, як би вивертається.
- Виходить м’ясної кулька на кінці кісточки.
- Курятина натирається сіллю, каррі. Обсмажується до рум’яності.
Заготовки натираються сумішшю кетчупу, крохмалю і соусу, смажать до готовності.
Профітролі з крабовою начинкою
Інгредієнти: 10 шт. готових профітролей, 8 крабових паличок, 120 г м’якого плавленого сиру, 1/3 ст. консервованої кукурудзи, зелений лук.
- Крабові палички дрібно ріжуться і з’єднуються з кукурудзяними зернами, подрібненою цибулею і плавленим сиром.
- Профітролі розрізаються навпіл і начинюються масою.
Закуска прикрашається свіжою зеленню.
Всі перераховані вище закуски готуються дуже швидко і просто. З ними вдасться впоратися навіть молодої господині. При подачі готових страв варто подбати і про красивою посуді.