Закуски на день народження дітям і дорослим — 26 рецептів простих і смачних

Закуски на дитячий день народження

Головне завдання закусок на дитячий день народження – привернути увагу малюків і викликати у них апетит. Можна використовувати найпростіші продукти при приготуванні таких страв, але важливо створити з них яскраві привабливі композиції.

Бутерброди у вигляді божої корівки

Інгредієнти: 5 шматків житнього хліба з насінням, 5 маслин без кісточок, 50 г сирного сиру, петрушка.

  • Кожен хлібний скибочку покривається сирним сиром.
  • На нього викладається петрушка, яка буде імітувати траву.
  • Зверху поміщається по половинці черрі. З маслини вирізається голова жука і цятки.

Оченята «божим коровкам» малюються залишилися сирним сиром.

Дитяча закуска «Мишача метушня»

Інгредієнти: 1 скибочка хліба, 2 платівки сиру, 20 г вершкового масла, варене перепелине яйце, ½ вареної моркви, гілочка петрушки.

  • Хліб змащується маслом і покривається 1 сирної платівкою. Зверху укладається другий шматочок з вирізаними на ньому дірками.
  • Перепелине яйце варене розміщується на сирі. Це буде голова мишки. Вуха вирізаються з моркви і вставляються в яйце.
  • Петрушка імітує вуса.

Очі можна зробити з гвоздики та інших відповідних компонентів.

Закуска «Мухомори»

Інгредієнти: 2 яйця, 90 г твердого сиру, 2 огірка, 90 г шинки, 8 помідорів чері, майонез, будь-яка свіжа зелень.

  • Огірки ріжуться кружечками. Помідори – половинками.
  • Яйця, сир і шинка дрібно труться, перемішуються і заправляються майонезом.
  • Зелень подрібнюється.
  • На гурток з огірка стовпчиком викладається начинка з другого кроку. Вона покривається половинкою черрі.
  • Навколо розсипається зелень, що імітує траву.

Точки на капелюшках грибів ставляться майонезом.

Міні-піца на білому хлібі

Інгредієнти: упаковка нарізаного тостового хліба, 270 г копченої ковбаси, 340 г сиру, 2 середніх помідора, 1 ч. л. орегано, 140 г класичного майонезу.

  • Ковбаса очищається і ріжеться квадратиками.
  • Так само подрібнюються помідори.
  • Сир дрібно треться.
  • Підготовлені у попередніх кроках компоненти змішуються і заправляються майонезом.
  • На деко викладаються хлібні шматочки і змазується майонезом.
  • По хлібу розподіляється начинка.
  • Зверху розсипається орегано.
Дивіться також:  Тефтелі в духовці – 7 рецептів

«Ліниві» піци запікаються в духовці до рум’яності.

Бутерброди у вигляді мобільних телефончиків

Інгредієнти: 3 скибочки пшеничного хліба, 4 шматочки копченої ковбаси, 6 шматочків твердого сиру і жменю тертого, 3 пера зеленого цибулі, вершковий сир, 2 шматочки солодкого болгарського перцю, 1 ст. л. консервованого зеленого горошку, стільки ж кукурудзи.

  • Всі хлібні скибочки змащуються маслом.
  • Зерна кукурудзи і горошку розрізаються навпіл.
  • На хліб укладаються шматочки ковбаси і сиру.
  • Перець і залишилася ковбаса нарізати прямокутниками, рівними половинці бутерброда. Вони довільно розкладаються по хлібу.
  • У підсумку на бутерброді вийде одна ковбасна половина, а друга – овочева (з перцю) або сирна.
  • Під начинку вставляється перо зеленого цибулі, імітує антену телефону.

Кнопки будуть імітувати половинки горошку і кукурудзи.

Пінгвіни з маслин

Інгредієнти: банка маслин без кісточок, ціла морква, 140 г плавленого сиру.

  • Коренеплід вариться до м’якості і ріжеться на товсті кружечки. З них за принципом піци вирізається один шматочок. Вийде заготівля, імітує пингвиньи лапки.
  • У центр обрізаного кружечка встановлюється зубочистка. Так потрібно поступати з кожною заготівлею.
  • У маслинах з одного боку робиться надріз, через який вони наповнюються плавленим сиром. Оливки з начинкою будуть імітувати тільце пінгвіна. Вони першими нанизуються на зубочистки.
  • Зверху розташовується по другій оливи. У ній робиться отвір, в які вставляється вирізаний шматочок вареної моркви у вигляді дзьоба.

Навколо готової закуски можна розсипати тертий білок, що імітує сніг.

Закуска «Фруктовий їжачок»

Інгредієнти: за 1 шт. яблук, мандаринів і груш, по гілочці білого і синього винограду.

  • У груші відрізають кінці і зрізається одна бокова частина, щоб вона стійко стояла на столі.
  • По всій поверхні фрукта встромляються зубочистки.
  • На гострі кінці нанизуються часточки мандарина і виноградини.
Дивіться також:  Яловича печінка смажена – 7 смачних рецептів приготування

Можна експериментувати і з будь-якими іншими фруктами.

«Кораблики» з яєць з сирною начинкою

Інгредієнти: 6 яєць, 2 часникового зубчики, 130 г ковбасного сиру і 90 г звичайного твердого, класичний майонез.

  • Варені яйця розрізають навпіл і позбавляються від жовтка.
  • Ковбасний сир дрібно треться. З’єднується з размятым часником і майонезом.
  • Масою наповнюються половинки яєць.
  • Твердий сир нарізане тонкими скибочками. За допомогою зубочисток вони зміцнюється на яєчних заготовках у вигляді вітрила кораблика.

Банани в шоколаді на шпажках

Інгредієнти: 6 невеликих бананів, 2 плитки темного шоколаду, 2 ст. л. жирних вершків.

  • Кожен банан ріжеться навпіл. Шматочки нанизують на шпажки і забираються в морозилку на чверть години.
  • Шоколад розплавляється з вершками.
  • У цю масу занурюються заморожені фрукти.
  • Заготовки вертикально встановлюються у високу склянку. Вони не повинні стикатися один з одним.

Готові банани можна обваляти в кокосовій стружці або в подрібнених горіхах.

Чарівний хлібець з декоративної харчової присипкою

Інгредієнти: 4 шматка білого хліба, ½ ст. кольорової декоративної харчової присипки, ½ ст. шоколадної пасти.

  • З хліба зрізати скоринка.
  • Кожен шматок промащується шоколадною пастою.
  • Зверху висипається кондитерська присипка.

Бутерброди красиво викладають на тарілку і подаються малюкам.

Ананасовий «кораблик»

Інгредієнти: банка консервованих ананасів кільцями, великий банан.

  • Ананасові кільця ріжуться навпіл.
  • З бананів вирізаються кругляш-основи. У них встромляються зубочистки як щогли.
  • Зверху розташовуються ананасові півкільця-вітрила.

Закуска викладається на красиву плоску тарілку.

Курячі «Льодяники»

Інгредієнти: 4 курячі гомілки, 1 цибулина, 3 ст. л. кетчупу, щіпка каррі, сіль, 1 ст. л. крохмалю і соєвого соусу.

  • З гомілок знімається шкірка.
  • Надрізають сухожилля. М’ясо зсувається кістки вниз, як би вивертається.
  • Виходить м’ясної кулька на кінці кісточки.
  • Курятина натирається сіллю, каррі. Обсмажується до рум’яності.

Заготовки натираються сумішшю кетчупу, крохмалю і соусу, смажать до готовності.

Дивіться також:  Кляр для риби – 12 рецептів приготування в домашніх умовах

Профітролі з крабовою начинкою

Інгредієнти: 10 шт. готових профітролей, 8 крабових паличок, 120 г м’якого плавленого сиру, 1/3 ст. консервованої кукурудзи, зелений лук.

  • Крабові палички дрібно ріжуться і з’єднуються з кукурудзяними зернами, подрібненою цибулею і плавленим сиром.
  • Профітролі розрізаються навпіл і начинюються масою.

Закуска прикрашається свіжою зеленню.

Всі перераховані вище закуски готуються дуже швидко і просто. З ними вдасться впоратися навіть молодої господині. При подачі готових страв варто подбати і про красивою посуді.

Прокрутка до верху