Готуємо з корицею
Запашна спеція забезпечить плоди казковим ароматом, а мед або цукор наповнять десерт необхідної солодкістю.
Набір продуктів:
- свіжі яблука — 5 шт.;
- звичайний цукор або мед гречаний або квітковий) — до 10 ст. л.;
- кориця мелена.
Ідеальним варіантом для такого методу термічної обробки стануть осінні фрукти кисло-солодких сортів.
Особливості приготування:
- Для представленого способу запікання яблук в духовці плоди бажано розрізати навпіл, щоб складу спеції рівномірно розподілився по фруктам і добре просочив м’якоть.
- Плоди ретельно промиваємо, просушуємо серветкою, ділимо на половинки. Гострим ножем видаляємо насіння з твердими перегородками – отримуємо красиво оформлені човники.
- Посипаємо їх корицею, наповнюємо невеликою кількістю меду, щоб солодкість не витікала з яблук. Викладаємо продукти на деко, застелене металевої папером і відправляємо в духовку.
Випікаємо 20 хвилин при t=180°C, подаємо страву в гарячому вигляді.