Запечені яблука в духовці – 9 смачних рецептів

Готуємо з корицею

Запашна спеція забезпечить плоди казковим ароматом, а мед або цукор наповнять десерт необхідної солодкістю.

Набір продуктів:

  • свіжі яблука — 5 шт.;
  • звичайний цукор або мед гречаний або квітковий) — до 10 ст. л.;
  • кориця мелена.

Ідеальним варіантом для такого методу термічної обробки стануть осінні фрукти кисло-солодких сортів.

Особливості приготування:

  • Для представленого способу запікання яблук в духовці плоди бажано розрізати навпіл, щоб складу спеції рівномірно розподілився по фруктам і добре просочив м’якоть.
  • Плоди ретельно промиваємо, просушуємо серветкою, ділимо на половинки. Гострим ножем видаляємо насіння з твердими перегородками – отримуємо красиво оформлені човники.
  • Посипаємо їх корицею, наповнюємо невеликою кількістю меду, щоб солодкість не витікала з яблук. Викладаємо продукти на деко, застелене металевої папером і відправляємо в духовку.

Випікаємо 20 хвилин при t=180°C, подаємо страву в гарячому вигляді.

Дивіться також:  Профітролі – 7 рецептів приготування з різними кремами!