Сирно — гарбузова запіканка
Сирна запіканка з гарбузом – відмінний варіант для сніданку і підійде навіть тим, хто на дієті, адже в гарбузі мало калорій, а сир можна використовувати знежирений.
Необхідні продукти:
- приблизно 300 грам гарбуза;
- близько 150 грам сиру – жирність на свій смак;
- одне яйце;
- за бажанням можна додати сухофрукти, ванілін, корицю.
Процес приготування страви:
- Для початку помийте гарбуз, зніміть з неї шкіру і перетворіть в невеликі бруски. Перед випіканням її треба відварити. Після того як вода закипить, тримаємо її на середньому вогні близько 20 хвилин. Через це час даємо їй трохи охолонути і подрібнюємо на крупній тертці.
- У ємності змішуємо сир з яйцем. На цьому етапі можна додати сухофрукти та інші складові за своїм смаком, наприклад мед.
- Візьміть форму для випічки і почніть викладати продукти. Спочатку кладемо гарбуз, потім сирну масу. Робимо це стільки разів, поки не закінчаться всі інгредієнти. Готуємо близько 15 хвилин в нагрітій духовій шафі при 200 градусах.