Запіканка з гарбуза – 7 смачних рецептів приготування

Сирно — гарбузова запіканка

Сирна запіканка з гарбузом – відмінний варіант для сніданку і підійде навіть тим, хто на дієті, адже в гарбузі мало калорій, а сир можна використовувати знежирений.

Необхідні продукти:

  • приблизно 300 грам гарбуза;
  • близько 150 грам сиру – жирність на свій смак;
  • одне яйце;
  • за бажанням можна додати сухофрукти, ванілін, корицю.

Процес приготування страви:

  • Для початку помийте гарбуз, зніміть з неї шкіру і перетворіть в невеликі бруски. Перед випіканням її треба відварити. Після того як вода закипить, тримаємо її на середньому вогні близько 20 хвилин. Через це час даємо їй трохи охолонути і подрібнюємо на крупній тертці.
  • У ємності змішуємо сир з яйцем. На цьому етапі можна додати сухофрукти та інші складові за своїм смаком, наприклад мед.
  • Візьміть форму для випічки і почніть викладати продукти. Спочатку кладемо гарбуз, потім сирну масу. Робимо це стільки разів, поки не закінчаться всі інгредієнти. Готуємо близько 15 хвилин в нагрітій духовій шафі при 200 градусах.
Дивіться також:  Рибна запіканка -9 рецептів приготування в духовці, мультиварці
Прокрутка до верху