З гарбузом і рисом
Незвичайний рецепт, який, незважаючи на використовувані інгредієнти, цілком підійде для сімейного вечері. Найголовніше – їсти її в теплому вигляді, так як остигле страву вже не буде таким смачним.
Необхідні продукти для приготування:
- півкілограма гарбуза;
- 150 грам рису;
- близько 100 грам родзинок;
- шматочок вершкового масла;
- кілька ложок майонезу.
Процес приготування:
- Починаємо готувати з підготовки рису. Зазначений обсяг 150 грам мається на увазі в сухому вигляді. Рис потрібно відварити. Для цього промиваємо його, чекаємо, поки закипить вода, всипаємо в неї крупу і готуємо близько 20 хвилин на слабкому вогні.
- Поки йде процес варіння крупи, потрібно залити родзинки на 10 хвилин, після чого злити з неї воду.
- Гарбуз, як і всі інші овочі, і фрукти необхідно ретельно промити, зняти шкірку і нарізати квадратиками. Те, що вийшло, викладаємо на гарячу сковороду і смажимо не менше 10 хвилин.
- Коли гарбуз стане м’яка можна продовжувати готувати далі. Всипаємо до неї вже відварений рис і розм’якшений родзинки. На цьому кроці можна додати всі необхідні спеції за власним смаком.
- Отриману масу викладіть в обрану форму для випікання, зверху намажте майонезом. Його можна замінити сметаною або, наприклад тертим сиром. Приберіть в гарячу духовку і тримайте там не менше 30 хвилин з температурою 180 градусів.