Запіканка з гарбуза – 7 смачних рецептів приготування

З куркою

Малокалорийное блюдо відмінно підійде для тих, хто на дієті. Головне використовувати тільки куряче філе. В результаті вийде повноцінний обід.

Необхідні інгредієнти для приготування:

  • одна цибулина;
  • приблизно 300 грам курячого філе;
  • трохи вершків з мінімальним відсотком жирності;
  • зелень і спеції за смаком;
  • 50 грам сиру;
  • 300 грам гарбуза.

Процес приготування:

  • Спочатку приготуємо пюре з гарбуза. Для цього очищаємо його від шкірки, нарізаємо на шматки і відправляємо в киплячу воду на 20 хвилин, так, щоб вона стала м’якою. Після цього перетворюємо її в пюре.
  • В отриману масу викладаємо тертий сир, вершкове масло і вливаємо вершки. Все це можна трохи поперчити.
  • На гарячій сковороді з невеликою кількістю масла спочатку обсмажуємо кільця цибулі, потім до нього додаємо попередньо нарізану на невеликі квадратики курку. Найкраще прикрити кришку, знизити вогонь і тушкувати близько 15 хвилин.
  • Після того як все готово, беремо форму для випічки і включаємо духовку на 200 градусів. Першим шаром викладається курка, а потім гарбузова суміш. За бажанням можна ще зверху насипати сиру. Тримати в духовій шафі близько 20 хвилин.
Дивіться також:  Запіканка з брокколі – 7 рецептів приготування в духовці і в мультиварці
Прокрутка до верху