Запіканка з курячої печінки в духовці
Час приготування – півтори години.
Кількість порцій – 6.
Склад продуктів для запіканки з курячої печінки в духовці:
1. 1 кг курячої печінки.
2. 1 скл. сухого рису.
3. 2 яйця.
4. 100 г вершків (або молока).
5. 1 цибулина.
6. 5 ст. л. олії соняшника.
7. 2 скл. води.
8. Сіль.
9. Перець.
Приготування запіканки з курячої печінки в духовці
Спочатку рис відправляється на плиту. Каструля наповнюється двома склянками води, висипається рис, який потрібно довести до кипіння. Рис вариться на маленькому вогні близько 15 хвилин. Вода повинна повністю википіти.
Під час варіння рису можна зайнятися печінкою. При необхідності вирізаємо жовч і видаляємо пір’я. Печінка складається в глибоку миску. З допомогою виделки її потрібно як би товкти. Також її можна подрібнити за допомогою м’ясорубки.
Подрібнена печінка змішується з нашаткованою цибулею і дрібно нарізаними яйцями. Інгредієнти солятся і ще раз добре розмішують. До них додається готовий рис. І все знову перемішується. Компоненти заливаються вершками або молоком. На кількість вершків впливає густота печінкової маси. Її потрібно зробити як не дуже густу кашу. Компоненти перемішуються і відправляються на сковорідку з олією або у форму для випікання.
Сковорідка відправляється в духовку приблизно на 50 хвилин. Готовність запіканки можна визначити по зникненню зверху рідини і рум’яної скоринки. Щоб запіканка не розвалилася, чекаємо поки вона охолоне, і тільки потім витягуємо її з сковорідки.
Запіканку можна подавати порційно, як холодну закуску. Також її можна вживати в гарячому вигляді в якості другої страви. До неї відмінно підійде гарнір з картоплі.