Готуємо по-французьки
Інгредієнти:
- 1,5 десертні ложки діжонської гірчиці;
- ½ Лайма;
- 1 мал. ложка цукрової пудри;
- кухонна сіль за смаком;
- 30 мл оливкової олії, 100 мл соняшникової.
Приготування:
- У миску покласти діжонську гірчицю. З лайма віджати сік і відразу вилити його до гірчичним зернам. Добре розтерти компоненти.
- Додати в соус цукрову пудру, отриману суміш посолити за смаком.
- Оливкову і соняшникову олії змішати разом і охолодити їх.
- Влити масляну суміш в основу соусу і ретельно перемішати всі складові заправки.
Слід одразу ж використовувати такий соус для заправки вінегрету. До речі, він підійде і для салату зі стручковою квасолею.
Будь приготований соус перед додаванням в салат потрібно добре охолодити.
Заправка повинна настоятися не менше чверті години, щоб її компоненти добре з’єдналися. Особливо ця рекомендація актуальна, якщо до складу соусу входить велика кількість різних спецій.