Заправка для вінегрету – 8 смачних і оригінальних рецептів

Готуємо по-французьки

Інгредієнти:

  • 1,5 десертні ложки діжонської гірчиці;
  • ½ Лайма;
  • 1 мал. ложка цукрової пудри;
  • кухонна сіль за смаком;
  • 30 мл оливкової олії, 100 мл соняшникової.

Приготування:

  • У миску покласти діжонську гірчицю. З лайма віджати сік і відразу вилити його до гірчичним зернам. Добре розтерти компоненти.
  • Додати в соус цукрову пудру, отриману суміш посолити за смаком.
  • Оливкову і соняшникову олії змішати разом і охолодити їх.
  • Влити масляну суміш в основу соусу і ретельно перемішати всі складові заправки.

Слід одразу ж використовувати такий соус для заправки вінегрету. До речі, він підійде і для салату зі стручковою квасолею.

Будь приготований соус перед додаванням в салат потрібно добре охолодити.

Заправка повинна настоятися не менше чверті години, щоб її компоненти добре з’єдналися. Особливо ця рекомендація актуальна, якщо до складу соусу входить велика кількість різних спецій.

Дивіться також:  Рисова молочна каша в мультиварці – смачні 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху