Готуємо прошарок для торта на молоці
Для промазування коржів, особливо бісквітних, більше підійде менш густий заварний крем.
Він готується на основі наступного продуктового набору:
- масло вершкове – 100 г;
- вода – 125 мл;
- цукор – 500 г;
- борошно – 1 ст. л.
Щоб зробити заварний крем для торта, виконуємо наступні кроки:
- 65 мл охолодженої, кип’яченої води вливаємо 0,5 кг цукру, як і в попередньому рецепті, відправляємо на плиту. Домагаємося отримання прозорого сиропу.
- Решта 60 мл води з’єднуємо з борошном до стану одноманітного тесту.
- У гарячий, але ще не киплячий сироп, додаємо тісто і варимо до загустіння. Стежимо, щоб вміст каструлі не підгоряло.
- Знімаємо з плити і, поки чекаємо охолодження, займемося маслом.
- Збиваємо масло і додаємо його до остиглої цукрової суміші.
Крем повинен бути менш густим, а значить, він краще просочить коржі торта, зробивши його більш соковитим.