Заварний крем без яєць – 7 рецептів приготування

Готуємо прошарок для торта на молоці

Для промазування коржів, особливо бісквітних, більше підійде менш густий заварний крем.

Він готується на основі наступного продуктового набору:

  • масло вершкове – 100 г;
  • вода – 125 мл;
  • цукор – 500 г;
  • борошно – 1 ст. л.

Щоб зробити заварний крем для торта, виконуємо наступні кроки:

  • 65 мл охолодженої, кип’яченої води вливаємо 0,5 кг цукру, як і в попередньому рецепті, відправляємо на плиту. Домагаємося отримання прозорого сиропу.
  • Решта 60 мл води з’єднуємо з борошном до стану одноманітного тесту.
  • У гарячий, але ще не киплячий сироп, додаємо тісто і варимо до загустіння. Стежимо, щоб вміст каструлі не підгоряло.
  • Знімаємо з плити і, поки чекаємо охолодження, займемося маслом.
  • Збиваємо масло і додаємо його до остиглої цукрової суміші.

Крем повинен бути менш густим, а значить, він краще просочить коржі торта, зробивши його більш соковитим.

Дивіться також:  Торт «Орео» – 7 рецептів, як приготувати і прикрасити торт з печивом «Орео»