Білковий варіант начинки для еклерів
Один з найбільш смачних і ніжних варіантів крему. Виходить практично завжди, головне – правильно все зробити і дотримувати певні нюанси.
Необхідні продукти:
- чотири яєчних білка;
- один лимон;
- стакан цукру;
- 130 мілілітрів води.
Процес приготування:
- Віджати сік з лимона або ж використовувати готовий. Знадобиться близько двох великих ложок.
- Білки викласти в глибоку миску і почати збивати. Продовжувати це робити, поки не з’являться стійкі піки, так щоб, навіть перевернувши ємність, вміст залишилося на місці.
- У каструлі змішуємо цукор з водою, та приготуємо сироп. Він буде готовий, коли консистенція стане тягучою, а температура підніметься до 110 градусів.
- Отриманий сироп повільно вливаємо до білків, продовжуємо збивати на низькій швидкості. Потім додаємо сік лимона і доводимо до готовності, збиваючи ще близько 10 хвилин на високих оборотах.