Заварний крем для еклерів – 6 рецептів приготування смачного крему

Кілька рецептів тесту для приготування еклерів

Незважаючи на те, що назва випічки досить складне, тісто готується дуже просто. До того ж є кілька різних варіантів. Серед них ви знайдете той, який сподобається більше.

Заварне тісто

Необхідні продукти:

  • маленька ложка цукру;
  • сіль – щіпка;
  • п’ять яєць;
  • півсклянки молока і стільки ж води;
  • близько 100 грам масла;
  • 150 грам борошна.

Процес приготування:

  • Підготуйте каструлю з товстим дном і в ній змішайте воду, молоко, сіль і цукор. Коли трохи нагріється, викладіть масло і дочекайтеся кипіння.
  • Після закипання вмісту, відразу додаємо борошно і починаємо збивати до тих пір, поки маса не почне відлипати від ємності.
  • Після цього перекладаємо суміш в іншу глибоку миску і починаємо вводити яйця. Робити це потрібно по одному, добре збиваючи масу після кожного компонента. У результаті повинно вийти досить густе, не поточне тісто.

Тісто з житнього борошна

Такий варіант, безперечно, сподобається любителям не надто солодкої випічки. Воно підійде для сирної або сирної начинки.

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • 100 грам житнього борошна;
  • дві великі ложки рослинного масла;
  • трохи солі;
  • близько склянки води.

Процес приготування:

  • У каструлі змішуємо воду, масло і сіль, чекаємо, поки вміст закипить.
  • Після цього робимо вогонь більш слабким, всипаємо борошно. Тримаємо на вогні і заважаємо до тих пір, поки маса не стане однорідною.
  • Знімаємо ємність з плити, чекаємо, поки вона охолоне, додаємо яйця по черзі. Після кожного компонента масу добре вимішуємо, щоб вона була гладкою.
  • З допомогою мішка або шприца викладаємо тісто на деко і випікаємо до готовності близько 35 хвилин при 160 градусному температурному режимі. Після повного охолодження випічки її можна наповнити будь-яким обраним кремом по своєму смаку.
Дивіться також:  Топлене молоко в мультиварці – 6 рецептів приготування
Прокрутка до верху