Кілька рецептів тесту для приготування еклерів
Незважаючи на те, що назва випічки досить складне, тісто готується дуже просто. До того ж є кілька різних варіантів. Серед них ви знайдете той, який сподобається більше.
Заварне тісто
Необхідні продукти:
- маленька ложка цукру;
- сіль – щіпка;
- п’ять яєць;
- півсклянки молока і стільки ж води;
- близько 100 грам масла;
- 150 грам борошна.
Процес приготування:
- Підготуйте каструлю з товстим дном і в ній змішайте воду, молоко, сіль і цукор. Коли трохи нагріється, викладіть масло і дочекайтеся кипіння.
- Після закипання вмісту, відразу додаємо борошно і починаємо збивати до тих пір, поки маса не почне відлипати від ємності.
- Після цього перекладаємо суміш в іншу глибоку миску і починаємо вводити яйця. Робити це потрібно по одному, добре збиваючи масу після кожного компонента. У результаті повинно вийти досить густе, не поточне тісто.
Тісто з житнього борошна
Такий варіант, безперечно, сподобається любителям не надто солодкої випічки. Воно підійде для сирної або сирної начинки.
Необхідні продукти:
- два яйця;
- 100 грам житнього борошна;
- дві великі ложки рослинного масла;
- трохи солі;
- близько склянки води.
Процес приготування:
- У каструлі змішуємо воду, масло і сіль, чекаємо, поки вміст закипить.
- Після цього робимо вогонь більш слабким, всипаємо борошно. Тримаємо на вогні і заважаємо до тих пір, поки маса не стане однорідною.
- Знімаємо ємність з плити, чекаємо, поки вона охолоне, додаємо яйця по черзі. Після кожного компонента масу добре вимішуємо, щоб вона була гладкою.
- З допомогою мішка або шприца викладаємо тісто на деко і випікаємо до готовності близько 35 хвилин при 160 градусному температурному режимі. Після повного охолодження випічки її можна наповнити будь-яким обраним кремом по своєму смаку.