Заварний крем – класичний рецепт і 9 варіантів

Білковий заварний крем в домашніх умовах

Крем з білків — це невід’ємна частина самих ніжних і вишуканих десертів. А приготувати його дуже легко.

Вам знадобиться:

  • цукор — 150 гр;
  • один лимон;
  • чотири яєчних білка;
  • вода — 100 мл

Як приготувати білковий заварний крем:

  • Акуратно розбиваємо сирі яйця і відокремлюємо білки і жовтки.
  • Розрізати лимон на дві частини і вичавити з них сік. Для рецепту нам потрібно 40 мл соку. Це дві столові ложки.
  • Окремо міксером обробити білки. Вони дійдуть до потрібної консистенції, коли ви перевернете миску догори дном, а білкова маса залишиться на місці.
  • Налити воду в каструлю, насипати цукор. Ми варимо солодкий сироп.
  • Наливаємо його у збиті білки, проходимся по масі міксером.
  • Додамо лимонний сік і ще раз включимо кухонний прилад.
  • Через 10 хвилин збивання крем буде готовий.
  • Для аромату можна всипати ваніль.
  • Тепер начиняємо кремом тістечка або трубочки.
  • Дивіться також:  Торт Негр в піні: класичний рецепт і 6 варіантів приготування