Здобне печиво – 8 смачних домашніх рецептів приготування

На основі кефіру

Існує багато хороших рецептів здобного печива і всі вони між собою відрізняються кількістю інгредієнтів. Можна приготувати його не на вершковому маслі, а на кефірі. Для приготування потрібно:

  • Нежирний кефір − 250 мл;
  • Цукровий пісок − 6 столових ложок;
  • Просіяного борошна − 0,5 кг;
  • Олія рослинна;
  • Щіпка соди.

Готується випічка так:

  • Щоб приготувати дуже смачне печиво, потрібно ретельно збити кефір з цукром.
  • Після, додати соду, попередньо гашену оцтом, рослинне масло і знову все добре перемішати.
  • Дрібними порціями всипати борошно і вимішувати тісто спочатку ложкою, а потім руками на столі. У підсумку воно повинно легко відставати від рук і столу.
  • Готове тісто покласти в целофановий пакет і відправити на 15 хвилин на холод.
  • Після за допомогою качалки розкотити в пласт 1,5 см завтовшки і порізати формочками для тіста.
  • Викласти печиво на деко, в який попередньо змастити маслом і присипати борошном, і випікати в духовій шафі, розігрітій до 200 градусів 15 хвилин.

Здобне печиво на кефірі готове, можна готувати чай і приступати до трапези.

Дивіться також:  Бісквітне печиво – 9 рецептів
Прокрутка до верху