На основі кефіру
Існує багато хороших рецептів здобного печива і всі вони між собою відрізняються кількістю інгредієнтів. Можна приготувати його не на вершковому маслі, а на кефірі. Для приготування потрібно:
- Нежирний кефір − 250 мл;
- Цукровий пісок − 6 столових ложок;
- Просіяного борошна − 0,5 кг;
- Олія рослинна;
- Щіпка соди.
Готується випічка так:
- Щоб приготувати дуже смачне печиво, потрібно ретельно збити кефір з цукром.
- Після, додати соду, попередньо гашену оцтом, рослинне масло і знову все добре перемішати.
- Дрібними порціями всипати борошно і вимішувати тісто спочатку ложкою, а потім руками на столі. У підсумку воно повинно легко відставати від рук і столу.
- Готове тісто покласти в целофановий пакет і відправити на 15 хвилин на холод.
- Після за допомогою качалки розкотити в пласт 1,5 см завтовшки і порізати формочками для тіста.
- Викласти печиво на деко, в який попередньо змастити маслом і присипати борошном, і випікати в духовій шафі, розігрітій до 200 градусів 15 хвилин.
Здобне печиво на кефірі готове, можна готувати чай і приступати до трапези.