З апельсинами
У ягід журавлини присутня невелика гірчинка в смаку, але її легко нейтралізувати, просто додавши в заготовку соковитий цитрусовий плід. Оскільки апельсин буде використовуватися в варення цілком, то його обов’язково потрібно попередньо старанно вимити в гарячій воді щіткою або жорсткої стороною губки для миття посуду.
Журавлина з апельсинами готується з:
- 1000 г журавлини;
- 1 великого апельсина;
- 1500 г дрібного цукрового піску.
Спосіб заготівлі:
- Ягоди і апельсин вимити й обсушити. Оранжевий фрукт разом зі шкіркою нарізати на невеликі скибочки, щоб можна було без проблем отримати апельсинові кісточки.
- Перекрутити підготовлену сировину через м’ясорубку, засипати його цукром і залишити на добу, періодично перемішуючи до повного розчинення останнього. Щоб при перемелюванні журавлини через м’ясорубку в усі сторони не летіли ягідні бризки, на вихідний отвір пристрою потрібно прив’язати поліетиленовий пакет, який направить ягідне пюре в ємність для його збору.
- Якщо через 24 години весь цукор не розтанув, то варення потрібно поставити на вогонь і прогріти до розчинення всіх крупинок, але не допустити кипіння. Після цього розлити журавлину по стерильним банкам і закатати.