З додаванням лимона
Цю заготовку, приготовану холодним методом, нудотно не назвеш. Це справжня вітамінна бомба, яка в пору холодів, простудних хвороб та грипу не дасть вірусів ні єдиного шансу.
Для посилення лікувально-профілактичного ефекту цукор можна замінити медом (1 кг цукру на 500 г меду).
Інгредієнти:
- 800 г журавлини;
- 800 г цукру;
- 1 лимон.
Як протерти журавлину з цукром і лимоном:
- Ягоди і лимон гарненько вимити, просушити. Цитрусовий плід розрізати уздовж на чотири частини і вибрати кісточки.
- Далі все перекрутити через м’ясорубку, на якій встановлена решітка з великими отворами, щоб виходили невеликі шматочки, а не пюре.
- Отриману масу змішати з цукром, витримати добу в прохолодному місці, не забуваючи заважати час від часу, а потім розлити по обеззараженным скляних ємностей і закрити кришками, а також їх стерилізації.