Журавлина, протерта з цукром – 6 смачних рецептів приготування

З додаванням лимона

Цю заготовку, приготовану холодним методом, нудотно не назвеш. Це справжня вітамінна бомба, яка в пору холодів, простудних хвороб та грипу не дасть вірусів ні єдиного шансу.

Для посилення лікувально-профілактичного ефекту цукор можна замінити медом (1 кг цукру на 500 г меду).

Інгредієнти:

  • 800 г журавлини;
  • 800 г цукру;
  • 1 лимон.

Як протерти журавлину з цукром і лимоном:

  • Ягоди і лимон гарненько вимити, просушити. Цитрусовий плід розрізати уздовж на чотири частини і вибрати кісточки.
  • Далі все перекрутити через м’ясорубку, на якій встановлена решітка з великими отворами, щоб виходили невеликі шматочки, а не пюре.
  • Отриману масу змішати з цукром, витримати добу в прохолодному місці, не забуваючи заважати час від часу, а потім розлити по обеззараженным скляних ємностей і закрити кришками, а також їх стерилізації.
Дивіться також:  Десерт з сиру – 12 швидких і смачних рецептів
Прокрутка до верху