Буряк з часником і майонезом – 7 рецептів салату

Буряк з часником і майонезом сподобається не тільки вегетаріанцям, але і любителям м’ясних страв. Цю закуску можна використовувати як самостійне блюдо або доповнення до котлет і запечене м’яса.

Простий салат з буряка з часником і майонезом

Вперше стикаючись з приготуванням салату з бурака, багато хто не знають в якому вигляді використовувати овоч. Корисніше всього використовувати сирої бурак, коли зберігаються всі корисні і поживні елементи. Звичайно ж не всі люблять буряк в такому вигляді. Тоді другим варіантом стане запечений бурак. Найменше вітамінів зберігається у відвареному овоче. Незалежно від того який стан овоча ви виберете, салат вийде дуже смачним.

Інгредієнти:

  • буряк – 2 шт.;
  • сіль;
  • гірчиця – 2 ч. ложки;
  • часник – 5 зубків;
  • майонез – 110 мл

Приготування:

  • Якщо любите пікантні страви, то замість звичайної гірчиці візьміть продукт з гострим смаком. Залити майонезом. Перемішати.
  • Натерти бурак. Використовуйте крупного помелу тертку. Буряк підійде будь-яка: відварена, сира, запечена.
  • Подрібнити часникові зубчики. Змішати з бурякової стружкою. Присолити. Перемішати. Залити майонезом. Розмішати.