Яблучні, на кефірі
Інгредієнти: 270 мл кефіру, 1,2 ст. найвищого гатунку борошна, 2 – 3 ст. л. цукрового піску, сире велике яйце, 2 невеликих кислуватих яблука, половина малий. ложки негашеного соди, щіпка меленої кориці, стільки ж солі.
- У глибокій ємності добре збивається сире яйце. Воно солиться і посипається піском. Збивання продукту триває до появи легкої пінки. Кількість цукру можна міняти за власним смаком.
- У масу вливається теплий кефір. Попередньо він підігрівається на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
- В отриману рідку суміш частинами всипається борошно, просеянная разом з содою. Склад вимішується до зникнення грудочок.
- Тісто повинне вийти традиційної для оладок консистенції.
- Останніми в масу додаються яблука та кориці. Фрукти попередньо добре миються, позбавляються від шкірки і серцевини з насінням. Решта нарізають дрібними кубиками.
- Яблука висипаються в тісто. Всі компоненти добре перемішуються.
На розігрітій олії випікаються з двох сторін оладки традиційної форми і розміру.