Смачні оладки з гарбуза
Інгредієнти: 240 г свіжого гарбуза, сире велике яйце, 110 мл жирного кефіру, 1 г харчової соди, 5 ч. л. цукрового піску, 3 ст. л. просіяного борошна.
- Гарбуз очищається від твердої шкірки, у неї видаляються насіння і всі зайві частини. У рецепті вказано кількість вже підготовленої овочевий м’якоті. Її треба натерти на тертці як можна дрібніше.
- Овочева стружка заливають невеликою кількістю окропу і відварюється 6 – 7 хвилин. Далі вона викладається на сито — потрібно злити з овоча всю воду.
- В окремому посуді з’єднується нехолодну кефір і збите сире яйце. До них додається цукровий пісок і негашене сода. Після перемішування продуктів потрібно залишити їх на декілька хвилин.
- Далі додається просеянная борошно. Замішується тісто.
- Коли в ньому не залишиться грудочок, можна додавати овочеву стружку.
- Компоненти перемішуються.
На добре розігрітій олії оладки з гарбуза смажаться по парі хвилин з кожного боку. Вийшло ласощі відмінно поєднується з рідким бджолиним медом.