Класичний вінегрет
Вінегрет цілком може вважатися візитною карткою російської кухні. Особливо любимо, він в зимовий час року, коли так хочеться ситних, в міру гострих страв. А якщо подати вінегрет із слабосоленими рибками «Івасі», то страва вийде по-справжньому казковим!
У вінегрет можна покласти квасолю: смак вийде дуже цікавим; але горошок в цьому випадку додавати не потрібно.
Готуємо вінегрет, дотримуючись таких кроків:
- Відварюємо три морквини (не великі), велику буряк і чотири картоплини.
- Охолоджуємо овочі.
- Очищаємо і дрібно ріжемо на кубики.
- Бочкові солоні огірки кришимо кубиками.
- Додаємо квашену капусту.
- Присипаємо зеленим горошком.
- Ріжемо ріпчасту цибулю (або зелений, хто що більше любить).
- Перемішуємо вінегрет, приправляємо запашним соняшниковою олією.
Вінегрет дуже смачний зі свіжим кропом, можна додати туди трохи 9% оцту і гірчиці – вийде цікава «гостренькі» версія вінегрету. Салат дуже смачний зі свіжим чорним хлібом і малосоленой оселедцем, а ще це ідеальний гарнір до будь-якого рибної страви.