9 рецептів салату з вареного буряка

Класичний вінегрет

Вінегрет цілком може вважатися візитною карткою російської кухні. Особливо любимо, він в зимовий час року, коли так хочеться ситних, в міру гострих страв. А якщо подати вінегрет із слабосоленими рибками «Івасі», то страва вийде по-справжньому казковим!

У вінегрет можна покласти квасолю: смак вийде дуже цікавим; але горошок в цьому випадку додавати не потрібно.

Готуємо вінегрет, дотримуючись таких кроків:

  • Відварюємо три морквини (не великі), велику буряк і чотири картоплини.
  • Охолоджуємо овочі.
  • Очищаємо і дрібно ріжемо на кубики.
  • Бочкові солоні огірки кришимо кубиками.
  • Додаємо квашену капусту.
  • Присипаємо зеленим горошком.
  • Ріжемо ріпчасту цибулю (або зелений, хто що більше любить).
  • Перемішуємо вінегрет, приправляємо запашним соняшниковою олією.

Вінегрет дуже смачний зі свіжим кропом, можна додати туди трохи 9% оцту і гірчиці – вийде цікава «гостренькі» версія вінегрету. Салат дуже смачний зі свіжим чорним хлібом і малосоленой оселедцем, а ще це ідеальний гарнір до будь-якого рибної страви.

Дивіться також:  Салат з курячої грудки – 13 рецептів простих і смачних