Оселедець під шубою
Салат з вареної червоного буряка і оселедця любимо тисячами росіян: представити новорічний стіл без оселедця під шубою просто неможливо. Але принадність салату в тому, що інгредієнти доступні, коштують недорого, а значить, не потрібно чекати свят і легко час від часу балувати себе цієї ніжної пряної закускою.
Буряково-овочевий шубою можна накривати не тільки оселедець; дуже цікава версія з копченою скумбрією (можна брати будь копчення).
Як готувати оселедець під шубою?
- Оселедець обробляємо, знімаємо шкірку, ретельно виймаємо навіть самі дрібні кісточки.
- Ріжемо оселедець на дрібні кубики.
- На велике плоске блюдо трьом три бульби вареної картоплі.
- Викладаємо на картоплю оселедець.
- Посипаємо дрібно нарізаною цибулею-репкой.
- Трьом варену моркву.
- Посипаємо тертими яйцями.
- Трьом варений буряк.
Можна повторити шари. Кожен шар обов’язково змащувати майонезом, причому, викладати його тонкою сіточкою. Так шари вийдуть пухнастими і повітряними, а оселедець під шубою ще смачніше. Господині, які воліють намазувати майонез ложкою, роблять помилку: шари виходять щільними, а інгредієнти не діляться смаками один з одним. Втім, ви вільні чинити так, як звикли. Головне – не подавати салат відразу, а дати йому настоятися кілька годин при холоді.