Баклажани як гриби – 11 рецептів швидких і смачних

Як приготувати зимову заготовку?

Цей спосіб заготівлі сподобається своєю швидкістю (пробувати синенькі можна буде вже через 10 годин) і оригінальним грибним смаком.

Для приготування стиглих плодів на зиму варто запастися:

  • баклажанами – 6 шт.;
  • часниковими зубами – 8 шт.;
  • кропом;
  • водою – близько 2 л;
  • сіль – 60 г;
  • цукровим піском – 40 г;
  • оцтом – 4 ст. л.;
  • чорним перцем в горошках – 6-7 шт.;
  • рослинним жиром – 6 ст. л.;
  • лавровими листками, гвоздикою – по 3 шт.

Баклажани помити, нарізати середніми за розміром брусочками. Окремо в підходящої ємності закип’ятити воду, додати інші компоненти, крім часнику, жиру і зелені, прокип’ятити протягом 4-6 хвилин. Після в маринад додається основний продукт і вариться в ньому близько 4 хвилин після закипання. По закінченню готування синенькі відкидаються на друшляк.

У глибокій мисці готується гостра заправка з пропущеного через прес часнику, подрібненої зелені і жиру. Туди ж вводяться готові баклажани, вимішуються, складаються в стерильні банки і закочуються кришкою. Зберігати закуску необхідно тільки в прохолодному приміщенні. Пробувати баклажани як гриби на зиму можна вже на наступний день.

Дивіться також:  Мариновані зелені помідори – 8 дуже смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху