Як приготувати зимову заготовку?
Цей спосіб заготівлі сподобається своєю швидкістю (пробувати синенькі можна буде вже через 10 годин) і оригінальним грибним смаком.
Для приготування стиглих плодів на зиму варто запастися:
- баклажанами – 6 шт.;
- часниковими зубами – 8 шт.;
- кропом;
- водою – близько 2 л;
- сіль – 60 г;
- цукровим піском – 40 г;
- оцтом – 4 ст. л.;
- чорним перцем в горошках – 6-7 шт.;
- рослинним жиром – 6 ст. л.;
- лавровими листками, гвоздикою – по 3 шт.
Баклажани помити, нарізати середніми за розміром брусочками. Окремо в підходящої ємності закип’ятити воду, додати інші компоненти, крім часнику, жиру і зелені, прокип’ятити протягом 4-6 хвилин. Після в маринад додається основний продукт і вариться в ньому близько 4 хвилин після закипання. По закінченню готування синенькі відкидаються на друшляк.
У глибокій мисці готується гостра заправка з пропущеного через прес часнику, подрібненої зелені і жиру. Туди ж вводяться готові баклажани, вимішуються, складаються в стерильні банки і закочуються кришкою. Зберігати закуску необхідно тільки в прохолодному приміщенні. Пробувати баклажани як гриби на зиму можна вже на наступний день.