Білі баклажани зі смаком грибів
Білі баклажани зі смаком і структурі після смаження нагадують грибочки. Якщо заправити їх після приготування ароматним олією, вийде блюдо, яке сподобається всім без винятку.
Для приготування варто запастися:
- білими баклажанами – 3 кг;
- водою – 1,5 л;
- цибулею – 3 шт.;
- сіллю – 70 г;
- цукровим піском – 1 ст. л.;
- перцем, гвоздикою, лаврушкой;
- часниковими часточками (за смаком).
Білі молоді плоди відварити до готовності, присолив попередньо воду. Окремо приготувати маринад з цибулі, спецій, води.
В підходящу ємність викласти приготовані плоди, чергуючи шари подрібненим часником. Залити маринадом, видаливши попередньо цибулю, поставити для маринування у прохолодне місце. Через добу можна діставати і їсти синенькі, заправивши олією і додавши свіжий цибулька за смаком. Білі баклажани зі смаком грибів можна зберігати тривалий час у холодильнику, попередньо склавши в стерильні банки.