Баклажани як гриби – 11 рецептів швидких і смачних

Готуємо зі смажених баклажанів

Таку закуску добре подати до каші або картопляного пюре, а можна просто з’їсти вприкуску з хлібом.

Щоб приготувати страву, слід запастися:

  • синенькими – 2,5 кг;
  • сіллю – 170 г;
  • часниковими зубами – 5 шт.;
  • гострим перчиком – пару штук;
  • водою – 2,5 л;
  • рослинним жиром – 220 мл;
  • оцтовою кислотою – 1,5 ст.

На вогні закип’ятити воду, сіль, додати в кінці оцет. Засипати в маринад підготовлені плоди, нарізані брусочками, проварити протягом 6 хвилин, відкинути на сито.

В глибокому казанку розігріти олію, обсмажити баклажани до золотистої скоринки. Ввести до них подрібнені часникові зуби, гострий перчик, протушкувати, розкласти по стерильним банкам, закупорити. Через пару днів закуску можна пробувати.

Дивіться також:  Як правильно солити капусту на зиму? 7 рецептів в банці, відрі, каструлі
Прокрутка до верху