Готуємо зі смажених баклажанів
Таку закуску добре подати до каші або картопляного пюре, а можна просто з’їсти вприкуску з хлібом.
Щоб приготувати страву, слід запастися:
- синенькими – 2,5 кг;
- сіллю – 170 г;
- часниковими зубами – 5 шт.;
- гострим перчиком – пару штук;
- водою – 2,5 л;
- рослинним жиром – 220 мл;
- оцтовою кислотою – 1,5 ст.
На вогні закип’ятити воду, сіль, додати в кінці оцет. Засипати в маринад підготовлені плоди, нарізані брусочками, проварити протягом 6 хвилин, відкинути на сито.
В глибокому казанку розігріти олію, обсмажити баклажани до золотистої скоринки. Ввести до них подрібнені часникові зуби, гострий перчик, протушкувати, розкласти по стерильним банкам, закупорити. Через пару днів закуску можна пробувати.