Баклажани як гриби – 11 рецептів швидких і смачних

Рецепт приготування по-корейськи

Баклажани спочатку були привезені зі східних країн. Саме там їх навчилися робити ідеально, приправляючи гострими спеціями і прянощами. Рецепт готування по-корейськи здивує тонким гострим смаком, відмінним ароматом і схожістю плодів з грибами. На відміну від покупної закуски, він обійдеться набагато дешевше.

Для приготування слід запастися:

  • баклажанами – 1,2 кг;
  • ріпчастою цибулею – пару штук;
  • солодким перцем (червоним, жовтим, зеленим) – 300 г;
  • часниковими зубами – близько 9 шт.;
  • гострим перчиком – половинкою стручка;
  • морквиною – 1 кг;
  • коріандром – 2 ч. л.;
  • перцем у вигляді горошку – 10 шт.;
  • кунжутом – парою столових ложок;
  • оцтом – 2 ст. л.;
  • соєвим соусом – 4 ст. л.;
  • медом – 2 ст. л.;
  • рослинним жиром – 165 мл;
  • сіллю – 2,5 ст. л.;
  • зеленню кінзи, петрушки.

Плоди помити, нарізати смужками так, щоб на кожній була темна шкірка. Покласти в друшляк, посолити, придавити і залишити на пару годин.

Моркву почистити, подрібнити спеціальною теркою корейкою. Перчик нарізати у вигляді соломки, гострий – півкільцями. Зелень порубати, часник дрібно порізати, цибулю подрібнити у вигляді красивих колечок.

Підготовлені баклажани віджати, обсмажити в олії до рум’яності, перекласти в підходящу ємність. У сковороду додати ще трохи жиру, опустити подрібнені зерна перчика і коріандру, додати гострий плід. Через кілька секунд опустити в масло цибульку, моркву, трохи обсмажити, додати до основного продукту.

Далі обсмажені овочі з’єднуються з іншими продуктами і відправляються на 7-8 годин в холодильник. Після закуску можна пробувати, насолоджуючись яскравим незвичайним смаком і ароматом.

Дивіться також:  Засолювання капусти на зиму — 13 смачних рецептів соління
Прокрутка до верху