Рецепт приготування по-корейськи
Баклажани спочатку були привезені зі східних країн. Саме там їх навчилися робити ідеально, приправляючи гострими спеціями і прянощами. Рецепт готування по-корейськи здивує тонким гострим смаком, відмінним ароматом і схожістю плодів з грибами. На відміну від покупної закуски, він обійдеться набагато дешевше.
Для приготування слід запастися:
- баклажанами – 1,2 кг;
- ріпчастою цибулею – пару штук;
- солодким перцем (червоним, жовтим, зеленим) – 300 г;
- часниковими зубами – близько 9 шт.;
- гострим перчиком – половинкою стручка;
- морквиною – 1 кг;
- коріандром – 2 ч. л.;
- перцем у вигляді горошку – 10 шт.;
- кунжутом – парою столових ложок;
- оцтом – 2 ст. л.;
- соєвим соусом – 4 ст. л.;
- медом – 2 ст. л.;
- рослинним жиром – 165 мл;
- сіллю – 2,5 ст. л.;
- зеленню кінзи, петрушки.
Плоди помити, нарізати смужками так, щоб на кожній була темна шкірка. Покласти в друшляк, посолити, придавити і залишити на пару годин.
Моркву почистити, подрібнити спеціальною теркою корейкою. Перчик нарізати у вигляді соломки, гострий – півкільцями. Зелень порубати, часник дрібно порізати, цибулю подрібнити у вигляді красивих колечок.
Підготовлені баклажани віджати, обсмажити в олії до рум’яності, перекласти в підходящу ємність. У сковороду додати ще трохи жиру, опустити подрібнені зерна перчика і коріандру, додати гострий плід. Через кілька секунд опустити в масло цибульку, моркву, трохи обсмажити, додати до основного продукту.
Далі обсмажені овочі з’єднуються з іншими продуктами і відправляються на 7-8 годин в холодильник. Після закуску можна пробувати, насолоджуючись яскравим незвичайним смаком і ароматом.