Бісквітний рулет – 8 рецептів простих і швидких

Шоколадний бісквітний рулет

Відмінність цього рулету в тому, що його не потрібно попередньо згортати, тому крем та інші інгредієнти повинні бути готові і знаходитися під рукою.

Для шоколадного медового бісквіта потрібно взяти:

  • 3 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 30 г меду;
  • 50 г какао-порошку;
  • 120 г борошна;
  • 3 г соди.

Прошарок рулету буде з вершкового крему і вишень:

  • 125 мл води;
  • 100 г цукру;
  • 30 г борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 200 г свіжих або заморожених вишень без кісточок;
  • 60-75 мл вишневого соку для просочення бісквіта.

Як приготувати рулет покроково:

  • Яйця, мед і цукор п’ять хвилин збивати на мінімальній швидкості міксера. Потім додати сипучі інгредієнти і також вмішати їх міксером.
  • Вилити тісто і розмазати його ложкою по промасленному пергаменту. Піч шоколадний корж 7-12 хвилин, в залежності від особливостей конкретної духовки.
  • Для крему киплячий сироп з води і цукру заварити борошном. Коли суміш охолоне, збити її міксером разом з м’яким маслом.
  • Готовий шоколадний бісквіт злегка просочити вишневим соком, щедро намазати кремом, зверху розподілити вишні і згорнути рулет. Зверху випічку можна прикрасити розтопленим шоколадом і декількома ягодами вишні.
  • Дивіться також:  Бісквіт на лимонад – 7 рецептів в духовці, мультиварці