Як зробити без оцту
Якщо з яких-небудь особливостей організму оцет протипоказаний, то приготувати хрустку, мариновану капусту можна з:
- невеликого качана капусти;
- некрупною морквини;
- 45 г солі;
- парасольок кропу;
- 15 г цукрового піску;
- 1 л води.
Спосіб підготовки:
- Качан поділяється на кілька сегментів, кожен з яких шинкуется.
- Коренеплід натирається довгою соломкою.
- Овочі змішуються і присипаються ⅓ заявленої кількості солі, після чого злегка обминаются, щоб овочева нарізка стала вологою.
- Ємність стерилізується, на її дно поміщаються парасольки кропу. Потім банку заповнюється овочами.
- З води, солі та цукру готується киплячий маринад, яким заливається овочева суміш.
- Через 3 – 6 годин знаходження банки в теплі можна приступати до дегустації закуски.