Бомбова капуста швидкого приготування – 7 рецептів

Як зробити без оцту

Якщо з яких-небудь особливостей організму оцет протипоказаний, то приготувати хрустку, мариновану капусту можна з:

  • невеликого качана капусти;
  • некрупною морквини;
  • 45 г солі;
  • парасольок кропу;
  • 15 г цукрового піску;
  • 1 л води.

Спосіб підготовки:

  • Качан поділяється на кілька сегментів, кожен з яких шинкуется.
  • Коренеплід натирається довгою соломкою.
  • Овочі змішуються і присипаються ⅓ заявленої кількості солі, після чого злегка обминаются, щоб овочева нарізка стала вологою.
  • Ємність стерилізується, на її дно поміщаються парасольки кропу. Потім банку заповнюється овочами.
  • З води, солі та цукру готується киплячий маринад, яким заливається овочева суміш.
  • Через 3 – 6 годин знаходження банки в теплі можна приступати до дегустації закуски.
Дивіться також:  Салат з вареною ковбасою – 12 смачних і простих рецептів
Прокрутка до верху