Бомбова капуста швидкого приготування – 7 рецептів

Рецепт зимової заготівлі

Після збору врожаю капусти можна приступати до створення заготовок.

Завдяки укупориванию банок багата вітамінами капуста збереже корисні елементи практично без втрат.

На кіло білокачанної використовуються:

  • 1 л води;
  • 10 мл оцтової кислоти (70 %);
  • по 30 г солі і цукру;
  • 15 мл соняшникової олії.

Маринована капуста на зиму готується таким чином:

  • Качан звільняється від пошкоджених листків, промивається, обсушивается і нарізають шматочками за бажанням кулінара.
  • Ємність для заготівлі стерилізується.
  • Овочева соломка закладається в банку і ущільнюється.
  • У каструльці з водою готується маринад шляхом додавання в окріп цукру, солі і після закипання – оцтової кислоти, соняшникової олії.
  • Маринад кип’ятити 3 хвилини, після чого добре перемішується, щоб масло розподілилося рівномірно.
  • Киплячим розсолом заливається овоч, після чого банку закупорюється.
  • Після того як ємність охолоне і настоїться у приміщенні протягом 3 днів, вона опускається в підвал або відправляється в інше прохолодне місце.
Дивіться також:  Салат Сільський — 8 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху