Рецепт зимової заготівлі
Після збору врожаю капусти можна приступати до створення заготовок.
Завдяки укупориванию банок багата вітамінами капуста збереже корисні елементи практично без втрат.
На кіло білокачанної використовуються:
- 1 л води;
- 10 мл оцтової кислоти (70 %);
- по 30 г солі і цукру;
- 15 мл соняшникової олії.
Маринована капуста на зиму готується таким чином:
- Качан звільняється від пошкоджених листків, промивається, обсушивается і нарізають шматочками за бажанням кулінара.
- Ємність для заготівлі стерилізується.
- Овочева соломка закладається в банку і ущільнюється.
- У каструльці з водою готується маринад шляхом додавання в окріп цукру, солі і після закипання – оцтової кислоти, соняшникової олії.
- Маринад кип’ятити 3 хвилини, після чого добре перемішується, щоб масло розподілилося рівномірно.
- Киплячим розсолом заливається овоч, після чого банку закупорюється.
- Після того як ємність охолоне і настоїться у приміщенні протягом 3 днів, вона опускається в підвал або відправляється в інше прохолодне місце.