Варіант для любителів гострої закуски
Гостра капуста маринується настільки ж швидко і легко.
На качан у пару кіло потрібно продуктовий набір, що складається з:
- 4 морквин;
- часниковою головки;
- ½ Плода гострого стручкового перцю;
- 30 г солі;
- 100 г цукрового піску;
- 120 мл олії соняшникової;
- аналогічної кількості оцту;
- спецій.
При приготуванні:
- Основний інгредієнт шинкуется, часникові зубчики ріжуться пластинками, коренеплід натирається, а перець подрібнюється.
- Капустяно-морквяна нарізка перемішується і утрамбовується в ємність.
- З води, солі, спецій і цукрового піску готується основа розсолу, в яку при закипанні вливаються оцет і масло.
- Овочева нарізка заливають маринадом, а після остигання останнього ємність відправляється в холод.