Бородінський хліб – 5 рецептів приготування вдома

Як приготувати в домашніх умовах за Гостом?

Приготовлений своїми руками хліб, завжди смачніше купленого в магазині. Можна перебирати безліч рецептів і отримувати хороший, смачний результат. Якщо хочете відчути саме той справжній смак бородінського, то слід приготувати його за первісним рецептом 1939 року.

Інгредієнти:

Заварка:

  • Солод (червоний сухий ферментований) – 25 гр.;
  • Борошно житнє – 75 гр.;
  • Коріандр мелений – 1 ч. ложка;
  • Вода – 250 гр. окропу.

Тісто:

  • Коріандр для посипання цілий – 2 ст. ложки;
  • Освіження закваска на житньому борошні 100 % вологості – 150 гр.;
  • Сіль – 6 гр.;
  • Житнє борошно – 250 гр.;
  • Патока, можна замінити медом темного кольору – 20 гр.;
  • Пшеничне борошно, 2 сорт – 75 гр.;
  • Цукор – 30 гр.;
  • Вода – 50 гр. тепла.

Приготування:

Заварка:

  • Підготувати високу миску. Вимити. Витерти насухо.
  • Засипати продукти для закваски. Перемішати.
  • Влити окріп. Розмішати.
  • Загорнути у фольгу ємність. Укутати рушником. Через дві години – готова до використання. Цю масу можна зберігати в холодильнику дві доби, перед застосуванням розігріти.
  • Тісто:

  • У ємність влити воду.
  • Всипати цукор. Посолити. Додати патоку. Розмішати.
  • Залити закваску, весь обсяг заварки. Розмішати.
  • Засипати борошно двох видів. Замішувати необхідно дев’ять хвилин. Якщо вийшло густувате тісто, то додати води. Маса повинна бути липковатой.
  • Ємність промазати маслом. Помістити тісто. Вкрити пакетом на дві години.
  • Взяти форму для хліба. Силіконової лопаткою промазати поверхню. Помістити тісто.
  • Намочити руки. Згладити кути. Утрамбувати, щоб позбутися від непотрібного повітря. Вкрити пакетом на дві години.
  • У миску влити воду і поставити на дно духовки, щоб створити необхідну вологість. Виставити температуру 220 гр.
  • Тісто промазати водою. Взяти коріандр, посипати, щоб насіння добре прилипли до поверхні, зверху ще раз промазати водою.
  • Готувати 20 хвилин.
  • Перемкнути режим на 200 гр., випікати годину.
  • Закутати в рушник. Тепер необхідно дозріти хліба. Для цього залишити його на півдня.
  • Дивіться також:  Рогалики з мармеладом – 6 рецептів приготування
    Прокрутка до верху