Як приготувати в домашніх умовах за Гостом?
Приготовлений своїми руками хліб, завжди смачніше купленого в магазині. Можна перебирати безліч рецептів і отримувати хороший, смачний результат. Якщо хочете відчути саме той справжній смак бородінського, то слід приготувати його за первісним рецептом 1939 року.

Інгредієнти:
Заварка:
- Солод (червоний сухий ферментований) – 25 гр.;
- Борошно житнє – 75 гр.;
- Коріандр мелений – 1 ч. ложка;
- Вода – 250 гр. окропу.
Тісто:
- Коріандр для посипання цілий – 2 ст. ложки;
- Освіження закваска на житньому борошні 100 % вологості – 150 гр.;
- Сіль – 6 гр.;
- Житнє борошно – 250 гр.;
- Патока, можна замінити медом темного кольору – 20 гр.;
- Пшеничне борошно, 2 сорт – 75 гр.;
- Цукор – 30 гр.;
- Вода – 50 гр. тепла.
Приготування:
Заварка:
Підготувати високу миску. Вимити. Витерти насухо.
Засипати продукти для закваски. Перемішати.
Влити окріп. Розмішати.
Загорнути у фольгу ємність. Укутати рушником. Через дві години – готова до використання. Цю масу можна зберігати в холодильнику дві доби, перед застосуванням розігріти.
Тісто:
У ємність влити воду.
Всипати цукор. Посолити. Додати патоку. Розмішати.
Залити закваску, весь обсяг заварки. Розмішати.
Засипати борошно двох видів. Замішувати необхідно дев’ять хвилин. Якщо вийшло густувате тісто, то додати води. Маса повинна бути липковатой.
Ємність промазати маслом. Помістити тісто. Вкрити пакетом на дві години.
Взяти форму для хліба. Силіконової лопаткою промазати поверхню. Помістити тісто.
Намочити руки. Згладити кути. Утрамбувати, щоб позбутися від непотрібного повітря. Вкрити пакетом на дві години.
У миску влити воду і поставити на дно духовки, щоб створити необхідну вологість. Виставити температуру 220 гр.
Тісто промазати водою. Взяти коріандр, посипати, щоб насіння добре прилипли до поверхні, зверху ще раз промазати водою.
Готувати 20 хвилин.
Перемкнути режим на 200 гр., випікати годину.
Закутати в рушник. Тепер необхідно дозріти хліба. Для цього залишити його на півдня.