Зелений борщ без м’яса
Принципи приготування цього улюбленого страви особливо не відрізняються від попередніх рецептів.
Єдина особливість — замість буряків використовуємо щавель.
Необхідні продукти:
- томат-паста — 30 г;
- картопля — 4 шт.;
- олія (соняшникова та вершкове);
- відварені круто яйця — 4 шт.;
- червоні томати — 2 шт.;
- цибуля-ріпка, морква, перець солодкий — 1 шт.;
- перо цибулі, петрушка, кріп, щавель — по 1 пучку;
- спеції, лист лавра.
Етапи приготування:
- Овочі, як завжди, очищаємо і промиваємо. Нарізаємо кружальцями цибулину, ділимо їх на чверті. Морква шаткуємо соломкою. З перцю видаляємо насіння, кришимо його кубиками. Картоплю розрізаємо на невеликі брусочки.
- Ретельно обполіскуємо рослини, стряхиваем залишки вологи. Відрізаємо у щавлю жорсткі стебла, листя поділяємо на великі частини.
- Поміщаємо в каструлю 30 мл олії, смажимо на слабкому вогні до прозорості моркву і цибулю. Додаємо томат-пасту, подрібнені помідори. Перемішуємо склад, тушкуємо 10 хвилин.
- Заливаємо продукти 2 літрами питної води. Опускаємо в киплячу рідину підготовлений картопля, шматочки перцю. Приправляємо їжу сіллю, відварюємо продукти до готовності.
- Викладаємо в бульйон лист лавра, щавель, очищені і дрібно нарізані яйця, нарубленное перо цибулі, іншу зелень. Кидаємо шматочок вершкового масла. Доповнюємо смаковий букет сумішшю червоного пекучого і запашного перцю. Все перемішуємо, вимикаємо вогонь через 3 хвилини від початку нового кипіння.
Подаємо зелений борщ, приправляємо порції свіжою сметаною.