Борщ без м’яса – 7 смачних рецептів приготування

Зелений борщ без м’яса

Принципи приготування цього улюбленого страви особливо не відрізняються від попередніх рецептів.

Єдина особливість — замість буряків використовуємо щавель.

Необхідні продукти:

  • томат-паста — 30 г;
  • картопля — 4 шт.;
  • олія (соняшникова та вершкове);
  • відварені круто яйця — 4 шт.;
  • червоні томати — 2 шт.;
  • цибуля-ріпка, морква, перець солодкий — 1 шт.;
  • перо цибулі, петрушка, кріп, щавель — по 1 пучку;
  • спеції, лист лавра.

Етапи приготування:

  • Овочі, як завжди, очищаємо і промиваємо. Нарізаємо кружальцями цибулину, ділимо їх на чверті. Морква шаткуємо соломкою. З перцю видаляємо насіння, кришимо його кубиками. Картоплю розрізаємо на невеликі брусочки.
  • Ретельно обполіскуємо рослини, стряхиваем залишки вологи. Відрізаємо у щавлю жорсткі стебла, листя поділяємо на великі частини.
  • Поміщаємо в каструлю 30 мл олії, смажимо на слабкому вогні до прозорості моркву і цибулю. Додаємо томат-пасту, подрібнені помідори. Перемішуємо склад, тушкуємо 10 хвилин.
  • Заливаємо продукти 2 літрами питної води. Опускаємо в киплячу рідину підготовлений картопля, шматочки перцю. Приправляємо їжу сіллю, відварюємо продукти до готовності.
  • Викладаємо в бульйон лист лавра, щавель, очищені і дрібно нарізані яйця, нарубленное перо цибулі, іншу зелень. Кидаємо шматочок вершкового масла. Доповнюємо смаковий букет сумішшю червоного пекучого і запашного перцю. Все перемішуємо, вимикаємо вогонь через 3 хвилини від початку нового кипіння.

Подаємо зелений борщ, приправляємо порції свіжою сметаною.

Дивіться також:  Скільки часу варити гриби і як правильно?
Прокрутка до верху