Борщ без м’яса – 7 смачних рецептів приготування

З грибами і чорносливом

Представлений рецепт заснований на мотивах старовинної російської кухні. Так готували наші предки, рідко використовують у перших стравах м’ясні компоненти.

Склад продуктів:

  • морква, цибуля-ріпка — по 60 г;
  • буряк — 300 г;
  • томат-пюре — 40 г;
  • капуста свіжа — 300 г;
  • гриби сушені — 100 г;
  • часникові зубки — 5 шт.;
  • масло пісне;
  • чорнослив — 50 г;
  • спеції, зелень.

Спосіб приготування:

  • Замочуємо в 2 літрах очищеної води сушені гриби. Коли через 2 – 3 години вони розпустяться, відварюємо їх у тієї ж рідини до м’якості.
  • Дістаємо гриби, дрібно шаткуємо, відвар проціджуємо. На ньому будемо створювати наш оригінальний борщ без додавання картоплі і м’яса.
  • Ретельно промиваємо чорнослив без кісточок, готуємо в невеликій кількості (до 300 мл) бутильованої води, яку потім пропускаємо через марлю. Сухофрукти рубаємо великими шматочками.
  • В цей же час очищаємо овочі, нарізаємо їх звичайним способом. Пасеруємо на олії моркву і цибулю, додаємо буряк, томатне пюре, тушкуємо складу 20 хвилин.
  • Кип’ятимо грибний бульйон, приправляємо його сіллю, викладаємо тушковані овочі. Вливаємо відвар, отриманий від приготування чорносливу. Приєднуємо шматочки сухофруктів, нарізані гриби, нарізану свіжу зелень. Правда, в старовину їх додавали в тарілки з їжею.

Кип’ятимо страва буквально хвилину, подаємо до столу. Страва вийшла знатна!

Дивіться також:  Як можна прикрасити яйця на великдень, поради з фото!
Прокрутка до верху