Щавелевые щі з рисом
Ще один, дуже цікавий рецепт. Незвичайність починається вже з нарізки овочів: картопля, як завжди, кубиками, а ось моркву – кружечками. На очищеній цибулині робиться хрестоподібний надріз. Ці овочі опускаються в бульйон, в якому варяться 10 хвилин. Після цього потрібно всипати рис, помірно посолити і варити ще стільки ж часу.
Білок вареного яйця потрібно крупно порізати, а жовток перетерти зі сметаною до стану кашки і покласти в каструлю. Туди ж додати пару лаврових листочків і ще трохи поварити.
Підготовлені щавель і зелений лук теж відправити в бульйон. Коли щі закиплять, потрібно зняти з вогню і дати настоятися. Через 15 хвилин можна запрошувати до столу.