Чізкейк Енді Шеф – класичний рецепт і варіації

Освіжаючий холодний десерт з базиліком


Інгредієнти:

  • цукор — 40 г;
  • молоко — 40 мл;
  • масло (82,5%) — 55 г;
  • борошно — 55 г;
  • горіхова борошно — 55 г;
  • маскарпоне — 0,5 кг;
  • лимонна цедра і сік — 15 г;
  • желатин — 7 г;
  • жовток — 3 штуки;
  • вода — 150 мл;
  • лайм — 1 штука;
  • базилік — 50 р.

Приготування:

  • Для коржа з’єднуємо цукор і вершкове масло збиваємо міксером. Всипаємо два види борошна і збиваємо до однорідності. Тісто має бути такої консистенції, щоб його можна було зібрати в кулю.
  • Розкачуємо тісто товщиною в 1 см. Викладаємо на пергамент і випікаємо при 180° С до приємного золотистого відтінку.
  • Робимо з остиглого коржа крихту за допомогою качалки. Вливаємо в неї трохи молока, приблизно 25 мл, щоб текстура схожа на пластилін.
  • Беремо форму діаметром 16 — 18 см, утрамбовуємо на дні форми корж. Залишаємо застигати в холодильнику, поки готується начинка.
  • Желатин залишаємо набухати в холодній воді. Натираємо цедру і віджимаємо сік. На водяній бані розтоплюємо цукор і жовтки, постійно збиваємо, поки маса не побіліє.
  • У сир додаємо сік і цедру, маскарпоне трохи створожится. Не лякайтеся — так задумано. Кип’ятимо Молоко і закидаємо желатин.
  • Вливаємо охолодженого до температури тіла молоко, сирну масу перемішуємо. Далі додаємо до сиру жовтки, акуратно перемішуємо лопаткою.
  • На основу виливаємо начинку і залишаємо застигати в холоді на 6 годин.
  • 3 г желатину замочіть в холодній воді для базилікового желе. Натріть на тертці лаймову цедру і додайте воду з базиліком. Всі перетираємо блендером. Фільтруємо через марлю або сито.
  • У сотейнику змішати отриману рідину і сік лайма. У закипілу рідина додайте желатин і розмішати до розчинення. Дайте желе трохи охолонути і залийте їм чізкейк енді шеф.
  • Дивіться також:  Банановий хліб – 7 рецептів приготування в мультиварці, хлібопічці та духовці
    Прокрутка до верху