Чізкейк в мультиварці – 8 смачних рецептів приготування

Італійський десерт з піщаної основи і вершкового крему припаде до смаку навіть самим вибагливим гурманам. Щоб спростити собі завдання, господині варто спробувати приготувати чізкейк в мультиварці. «Розумна каструля» заощадить час і збереже чистоту на кухні.

Класичний чізкейк в мультиварці

Для такого ласощі обов’язково потрібно вибрати якісні жирні вершки. Підійде продукт для збивання (80 мл). Також буде використовуватися: 130 г пісочного печива, півпачки гарного вершкового масла, 2 цілих курячих яйця і 2 жовтки, цедра лимона, 10 г кукурудзяного крохмалю, 1 ст. цукру, 620 г м’якого вершкового сиру, ½ малий. ложки солі, велика ложка соку лимона.

  • Всередину ємності мультиварки укладається папір. Вона дозволить отримати частування цілим.
  • Печиво перетворюється в дрібну крихту, заливається маслом. Інгредієнти ретельно вимішуються.
  • Одержаний «мокрий пісок» висипається на папір.
  • Крихта утрамбовується на дні ємності.
  • Сир змішують з крохмалем, цукром, сіллю і цедрою. У масу по одному втручаються яйця, вливаються вершки і сік цитрусового. Збивати компоненти не потрібно.
  • Сирний крем виливається на основу. У програмі «Випічка» страва готується 80 хвилин.
  • У готового ласощі злегка тремтить середня частина, а краї щільні. Доходити воно буде в холодильнику 6-7 годин.

    Сирний десерт з печивом

    Замість дорогого вершкового сиру для приготування десерту можна брати звичайний м’який сир. Його потрібно 380 р. Крім сиру береться: 320 г цукрового печива, 3 великих яйця, 190 г сметани, 5 великих ложок цукру, півпачки вершкового масла.

  • Вершкове масло розтоплюється в мікрохвильовці і з’єднується з печивом, размятым до крихти.
  • Основа викладається в чашу мультиварки і вирівнюється.
  • Для начинки з’єднуються всі залишилися компоненти. Бажано блендером перетворити їх в однорідну масу. Суміш буде рідкуватий, але це нормально. Вона застигне в процесі запікання.
  • Начинка викладається на основу. У програмі «Випічка» сирний чізкейк в мультиварці готується 45 хвилин.
  • Дивіться також:  Вівсяна мука – 6 рецептів як зробити

    Щоб дістати ласощі цілим, потрібно дати йому повністю охолонути в чаші печі.

    З маскарпоне в домашніх умовах

    Сьогодні відшукати у продажу маскарпоне не складає ніяких труднощів. Він представлений у продажу практично в кожному супермаркеті. Крім цього ніжного сиру (450 г), використовується: 3 великих яйця, 190 мл жирних вершків, 120 г вершкового масла, 240 г печива пісочного, 140 г цукрової пудри.

  • Крихта печива перемішується з розтопленим маслом і вкладається в чашу. Вона стане основою. Потрібно зробити невеликі бортики.
  • Маскарпоне з’єднується з пудрою. Поступово вводяться в масу вершки і курячі яйця (по одному).
  • Після ретельного перемішування начинка викладається на основу.
  • Випікається ласощі у відповідній програмі 80 хвилин.
  • Прикрашається десерт листочками м’яти і ягодами.

    Мармуровий чізкейк

    Такий десерт виходить особливо красивим і апетитним. Він включає в себе м’який сир (330 г) і чорний шоколад (80 г). Крім того, для приготування потрібно взяти: по 2 великі ложки жирних вершків і якісного вершкового масла, 130 г жирної сметани, велика ложка вершкового масла, стільки ж цукру-піску, кукурудзяного крохмалю, 2 курячих яйця, щіпка солі, 110 г цукрової пудри, 10 шт. пісочного печива.

  • Печиво треться на дрібну тертку, змішується з цукром і розтопленим маслом.
  • Чаша мультиварки застеляється папером для випічки. У неї викладається основа. Ємність відправляється на півгодини в холодильник.
  • Шоколад топиться у вершках на водяній бані.
  • Сир збивається з пудрою, сіллю і сметаною. На самій повільній швидкості міксера вводяться в масу яйця і крохмаль.
  • У 1/5 отриманої маси додається шоколадна суміш.
  • Тепер темна і світла частину виливаються в витягнуту з холоду чашу печі. Вони злегка перемішуються дерев’яною паличкою.
  • У програмі «Випічка» страва готується 55 хвилин, після чого ще півгодини витримується на підігріві.
  • Дивіться також:  Тісто для пиріжків в хлібопічці – 7 рецептів

    Готовий десерт на ніч відправляється в холодильник.

    З додаванням полуниці

    Коли звичайний чізкейк встигне набриднути, можна взятися за приготування полуничного варіанти. Крім ягід (650 г), для нього береться: 210 г печива, малий. ложка пектину, 30 г борошна, 550 г вершкового сиру, 80 г вершкового масла, 2 великі ложки соку лимона, щіпка солі, 2 жовтки і 3 цілих яйця, 360 г цукру-піску.

  • Печиво треться на дрібній тертці і злегка обсмажується на розтопленому маслі. З отриманої маси в чашу мультиварки формується основа з невеликими бортиками.
  • Для крему змішується сир, цукор (240 г), пшеничне борошно. У масу по одному повільно вводяться яйця і жовтки. В кінці додається 500 г полуниці, перемеленої в пюре.
  • Крем викласти на основу.
  • У відповідній програмі запікається 120 хвилин.
  • Для заливки залишилася полуниця дрібно ріжеться, засипається рештою цукром і залишають на кілька годин.
  • Пектин в порошку змішується з невеликою кількістю піску і висипається до ягід.
  • Маса на плиті на невеликому вогні доводять до кипіння. Туди ж виливається сік лимона.
  • Заливка залишається на вогні, поки не стемніє і стане схожою на рідкий мармелад. Їй поливається готовий чізкейк.
  • Перед подачею солодкість відправляється на пару годин в холодильник.

    Шоколадне ласощі

    Десерт з шоколадом виходить особливо смачним і оригінальним. Для його приготування береться: 120 г печива, 3 великі ложки какао, 90 г вершкового масла, 570 г сирно-вершкового сиру, 10 г картопляного крохмалю, 2 цілих яйця і 2 жовтки, 80 мл жирних вершків, щіпка солі.

  • Піч застеляється пекарської папером. На неї викладається основа з крихти печива, великий ложки какао і розтопленого вершкового масла.
  • У глибокій мисці змішується сир, борошно, крохмаль, цукор, яйця, жовтки, вершки. Найкраще робити це міксером на мінімальних обертах. Останнім у крем додається какао.
  • Отримана маса викладається на основу.
  • Випікається ласощі у відповідній програмі 80 хвилин.
  • Дивіться також:  Як прикрасити дитячий торт – 5 варіантів

    Бажано залишити чізкейк на підігріві ще на 15-20 хвилин і тільки після цього помістити настоюватися в холод.

    З бананами в мультиварці

    Відмінно підходить для крему до обговорюваного ласощів банан. Крім 2 фруктів, буде використовуватися: півпачки вершкового масла, 280 г печива, 350 г сиру, 3 великих яйця, 2 ст. ложки борошна, 5 ст. л. цукру-піску.

  • Для коржа крихта печива змішується з розтопленим маслом і викладається в мультиварку.
  • Для начинки банани збиваються з сиром.
  • Окремо збивається цукор і яйця.
  • Обидві маси з’єднуються. У них висипається манка.
  • Крем добре збивається і виливається на основу.
  • В режимі «Випічка» готується 65 хвилин.
  • Витягувати і різати банановий чізкейк можна тільки після повного остигання.

    Чізкейк «Нью-Йорк»

    Такий варіант десерту найчастіше подається в ресторанах. Але можна приготувати його вдома з наступних компонентів: 650 г вершкового сиру, 3 яйця, по малий. ложці ванілі і лимонної цедри, 140 г цукрової пудри, 220 г печива, 160 мл вершків для збивання, 110 г вершкового масла.

  • У програмі «Підігрів» топиться вершкове масло і змішується з крихтою печива. З отриманої маси формується основа для ласощі.
  • Для крему з’єднується сир, пудра. Далі вводяться яйця по одному, ваніль, цедра лимона.
  • Залишилося влити вершки і добре збити крем.
  • Вершкова маса викладається на основу.
  • Під закритою кришкою десерт випікається у відповідному режимі 65 хвилин.
  • Ще півгодини частування буде настоюватися на підігріві.

    Прокрутка до верху