Чізкейк в мультиварці – 8 смачних рецептів приготування
Італійський десерт з піщаної основи і вершкового крему припаде до смаку навіть самим вибагливим гурманам. Щоб спростити собі завдання, господині варто спробувати приготувати чізкейк в мультиварці. «Розумна каструля» заощадить час і збереже чистоту на кухні.
Класичний чізкейк в мультиварці
Для такого ласощі обов’язково потрібно вибрати якісні жирні вершки. Підійде продукт для збивання (80 мл). Також буде використовуватися: 130 г пісочного печива, півпачки гарного вершкового масла, 2 цілих курячих яйця і 2 жовтки, цедра лимона, 10 г кукурудзяного крохмалю, 1 ст. цукру, 620 г м’якого вершкового сиру, ½ малий. ложки солі, велика ложка соку лимона.
Всередину ємності мультиварки укладається папір. Вона дозволить отримати частування цілим.
Печиво перетворюється в дрібну крихту, заливається маслом. Інгредієнти ретельно вимішуються.
Одержаний «мокрий пісок» висипається на папір.
Крихта утрамбовується на дні ємності.
Сир змішують з крохмалем, цукром, сіллю і цедрою. У масу по одному втручаються яйця, вливаються вершки і сік цитрусового. Збивати компоненти не потрібно.
Сирний крем виливається на основу. У програмі «Випічка» страва готується 80 хвилин.
У готового ласощі злегка тремтить середня частина, а краї щільні. Доходити воно буде в холодильнику 6-7 годин.
Сирний десерт з печивом
Замість дорогого вершкового сиру для приготування десерту можна брати звичайний м’який сир. Його потрібно 380 р. Крім сиру береться: 320 г цукрового печива, 3 великих яйця, 190 г сметани, 5 великих ложок цукру, півпачки вершкового масла.
Вершкове масло розтоплюється в мікрохвильовці і з’єднується з печивом, размятым до крихти.
Основа викладається в чашу мультиварки і вирівнюється.
Для начинки з’єднуються всі залишилися компоненти. Бажано блендером перетворити їх в однорідну масу. Суміш буде рідкуватий, але це нормально. Вона застигне в процесі запікання.
Начинка викладається на основу. У програмі «Випічка» сирний чізкейк в мультиварці готується 45 хвилин.
Щоб дістати ласощі цілим, потрібно дати йому повністю охолонути в чаші печі.
З маскарпоне в домашніх умовах
Сьогодні відшукати у продажу маскарпоне не складає ніяких труднощів. Він представлений у продажу практично в кожному супермаркеті. Крім цього ніжного сиру (450 г), використовується: 3 великих яйця, 190 мл жирних вершків, 120 г вершкового масла, 240 г печива пісочного, 140 г цукрової пудри.
Крихта печива перемішується з розтопленим маслом і вкладається в чашу. Вона стане основою. Потрібно зробити невеликі бортики.
Маскарпоне з’єднується з пудрою. Поступово вводяться в масу вершки і курячі яйця (по одному).
Після ретельного перемішування начинка викладається на основу.
Випікається ласощі у відповідній програмі 80 хвилин.
Прикрашається десерт листочками м’яти і ягодами.
Мармуровий чізкейк
Такий десерт виходить особливо красивим і апетитним. Він включає в себе м’який сир (330 г) і чорний шоколад (80 г). Крім того, для приготування потрібно взяти: по 2 великі ложки жирних вершків і якісного вершкового масла, 130 г жирної сметани, велика ложка вершкового масла, стільки ж цукру-піску, кукурудзяного крохмалю, 2 курячих яйця, щіпка солі, 110 г цукрової пудри, 10 шт. пісочного печива.
Печиво треться на дрібну тертку, змішується з цукром і розтопленим маслом.
Чаша мультиварки застеляється папером для випічки. У неї викладається основа. Ємність відправляється на півгодини в холодильник.
Шоколад топиться у вершках на водяній бані.
Сир збивається з пудрою, сіллю і сметаною. На самій повільній швидкості міксера вводяться в масу яйця і крохмаль.
У 1/5 отриманої маси додається шоколадна суміш.
Тепер темна і світла частину виливаються в витягнуту з холоду чашу печі. Вони злегка перемішуються дерев’яною паличкою.
У програмі «Випічка» страва готується 55 хвилин, після чого ще півгодини витримується на підігріві.
Готовий десерт на ніч відправляється в холодильник.
З додаванням полуниці
Коли звичайний чізкейк встигне набриднути, можна взятися за приготування полуничного варіанти. Крім ягід (650 г), для нього береться: 210 г печива, малий. ложка пектину, 30 г борошна, 550 г вершкового сиру, 80 г вершкового масла, 2 великі ложки соку лимона, щіпка солі, 2 жовтки і 3 цілих яйця, 360 г цукру-піску.
Печиво треться на дрібній тертці і злегка обсмажується на розтопленому маслі. З отриманої маси в чашу мультиварки формується основа з невеликими бортиками.
Для крему змішується сир, цукор (240 г), пшеничне борошно. У масу по одному повільно вводяться яйця і жовтки. В кінці додається 500 г полуниці, перемеленої в пюре.
Крем викласти на основу.
У відповідній програмі запікається 120 хвилин.
Для заливки залишилася полуниця дрібно ріжеться, засипається рештою цукром і залишають на кілька годин.
Пектин в порошку змішується з невеликою кількістю піску і висипається до ягід.
Маса на плиті на невеликому вогні доводять до кипіння. Туди ж виливається сік лимона.
Заливка залишається на вогні, поки не стемніє і стане схожою на рідкий мармелад. Їй поливається готовий чізкейк.
Перед подачею солодкість відправляється на пару годин в холодильник.
Шоколадне ласощі
Десерт з шоколадом виходить особливо смачним і оригінальним. Для його приготування береться: 120 г печива, 3 великі ложки какао, 90 г вершкового масла, 570 г сирно-вершкового сиру, 10 г картопляного крохмалю, 2 цілих яйця і 2 жовтки, 80 мл жирних вершків, щіпка солі.
Піч застеляється пекарської папером. На неї викладається основа з крихти печива, великий ложки какао і розтопленого вершкового масла.
У глибокій мисці змішується сир, борошно, крохмаль, цукор, яйця, жовтки, вершки. Найкраще робити це міксером на мінімальних обертах. Останнім у крем додається какао.
Отримана маса викладається на основу.
Випікається ласощі у відповідній програмі 80 хвилин.
Бажано залишити чізкейк на підігріві ще на 15-20 хвилин і тільки після цього помістити настоюватися в холод.
З бананами в мультиварці
Відмінно підходить для крему до обговорюваного ласощів банан. Крім 2 фруктів, буде використовуватися: півпачки вершкового масла, 280 г печива, 350 г сиру, 3 великих яйця, 2 ст. ложки борошна, 5 ст. л. цукру-піску.
Для коржа крихта печива змішується з розтопленим маслом і викладається в мультиварку.
Для начинки банани збиваються з сиром.
Окремо збивається цукор і яйця.
Обидві маси з’єднуються. У них висипається манка.
Крем добре збивається і виливається на основу.
В режимі «Випічка» готується 65 хвилин.
Витягувати і різати банановий чізкейк можна тільки після повного остигання.
Чізкейк «Нью-Йорк»
Такий варіант десерту найчастіше подається в ресторанах. Але можна приготувати його вдома з наступних компонентів: 650 г вершкового сиру, 3 яйця, по малий. ложці ванілі і лимонної цедри, 140 г цукрової пудри, 220 г печива, 160 мл вершків для збивання, 110 г вершкового масла.
У програмі «Підігрів» топиться вершкове масло і змішується з крихтою печива. З отриманої маси формується основа для ласощі.
Для крему з’єднується сир, пудра. Далі вводяться яйця по одному, ваніль, цедра лимона.
Залишилося влити вершки і добре збити крем.
Вершкова маса викладається на основу.
Під закритою кришкою десерт випікається у відповідному режимі 65 хвилин.
Ще півгодини частування буде настоюватися на підігріві.