Фокачча – 10 рецептів класичного італійського коржика в домашніх умовах

Фокачча із бурратою

Фокачча з бурратою – це спосіб подачі знаменитої італійської випічки, яка може бути окремою ситною закускою. У тісто ми додамо помідори та маслини, щоб надати випічці яскравого смаку. А перед тим, як подати, викладіть на гарячу випічку буррату, щоб сир трохи підтанув.

Час приготування: 120 хв.

Час приготування: 25 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Буррат – 4 шт.
  • Орегано – 0,5 год.
  • Дріжджі сухі – 4 гр.
  • Вода – 160 мл.
  • Борошно – 250 гр.
  • Маслини – 10 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія оливкова – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Усі продукти, які вам знадобляться для фокаччі, вказані у списку.

Крок 2. У миску влийте воду, столову ложку оливкової олії, всипте дріжджі та дрібку солі, все перемішайте.

Крок 3. Далі всипте борошно, що просіює, і починайте замішувати тісто.

Крок 4. Тісто має вийти еластичним та нелипким, вимішуйте його не менше 5-7 хвилин. Потім помістіть в миску і залиште на 40 хвилин для зростання.

Крок 5. Через 40 хвилин тісто збільшиться приблизно вдвічі.

Крок 6. Тісто розкотіть у коржик завтовшки близько півтора сантиметрів, змастіть його столовою ложкою оливкової олії.

Крок 7. Маслини наріжте кільцями, а кубиками помідори.

Крок 8. Маслини і половину помідорів розподіліть по тесту, трохи вдавлюючи всередину. Заготовку залиште на вистоювання ще на 40 хвилин. Після цього помістіть лист у розігріту до 200 градусів духовку і випікайте 25-30 хвилин.

Крок 9. З частини помідорів, що залишилася, злийте сік і приберіть насіння. Гарячу фокаччу витягніть з духовки, змастіть оливковою олією, що залишилося, посипте орегано, покладіть зверху помідори і буратту. Зачекайте кілька хвилин, поки сир не почне плавитися, потім подавайте до столу. Смачного!

Дивіться також:  Тісто для курника класичне - 10 рецептів приготування тіста для курника в духовці