Грінки з яйцем та молоком на сковороді – 6 рецептів приготування

Гренки з яйцем та молоком на сковороді – це чудовий варіант сніданку та десерту. Рум’яні та апетитні – їх можна приправити цукром або подавати до столу з кульками морозива, медом чи варенням. Ідеальним буде поєднання грінок з молоком, чаєм чи гарячим компотом.

Грінки з батона з яйцем та молоком на сковороді

Грінки за цим рецептом готуються 10 хвилин. Їх можна їсти як з супами та іншими стравами, так і з варенням або медом як десерт, наприклад, з чаєм, кавою або гарячим шоколадом.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Батон – 6 шматків
  • Молоко коров’яче – 50 мл.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Олія – ​​для смаження

Процес приготування:

Грінки з яйцем та молоком на сковороді готуються дуже просто. Зручно використовувати нарізаний заздалегідь батон. Якщо такого немає, то відповідний продукт нарізаємо тонкими скибочками гострим ножем (не більше одного сантиметра завтовшки).

У глибоку миску вбиваємо 3 яйця та заливаємо їх молоком. Приправляємо інгредієнти сіллю, цукром та ваніліном.

Збиваємо яйця і молоко віночком близько хвилини: нам необхідно досягти однорідності суміші, а не збити масу до піни. Якщо в процесі братиме участь міксер, потрібного ефекту можна досягти ще швидше.

У сковороду вливаємо олію. Ставимо ємність на включену плиту, і поки олія підігрівається, нанизуємо на вилку скибочки батона і по черзі обмочуємо їх у суміші з яєць та молока.

Викладаємо скибочки батона у сковороду. Обсмажуємо їх із кожного боку на великому вогні до золотистого кольору. Для того, щоб обсмажити одну сторону, знадобиться максимум одна хвилина. Слідкуйте за тим, щоб грінки не пригоріли на дно сковороди.

На тарілці з плоским дном розстеляємо паперовий рушник. Викладаємо на нього грінки після обсмажування, щоб позбутися зайвого жиру. Грінки з яйцем та молоком на сковороді готові! Подаємо десерт до столу.

Смачного!

Як засмажити грінки з білого хліба з яйцем, молоком та сиром?

Щоб приготувати смачні ароматні грінки, необов’язково використовувати хліб. Підійде і залежала кілька днів продукт. Родзинка рецепту – сир та зелень, яку можна додавати у суміш для просочення хліба за бажанням.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Батон – 6 шматків.
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 150 мл.
  • Сир – 70 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Зелень – за бажанням.
Дивіться також:  Овсяноблін класичний - 10 рецептів приготування вівсянобліну для правильного харчування (ПП)

Процес приготування:

1. Нарізаємо булку хліба скибочками завтовшки трохи більше 1-2 сантиметрів. За бажанням можна розрізати великі скибочки навпіл.

2. У глибоку миску вбиваємо по черзі 2 яйця і додаємо до них сіль, а потім трохи чорного меленого перцю. Збиваємо інгредієнти до однорідності віночком чи міксером на невеликій швидкості.

3. Вливаємо в суміш молоко і ретельно перемішуємо рідку суміш. Промиваємо невелику кількість зелені та подрібнюємо її за допомогою ножа. Викладаємо в миску з яйцями та молоком. Перемішуємо.

4. Натираємо на тертці з дрібними отворами шматочок сиру, а потім викладаємо його в рідку масу із зеленню. Ретельно перемішуємо продукти.

5. Протикаємо край кожної скибочки хліба вилкою і занурюємо в суміш з усіх боків. Вливаємо в сковороду пару ложок олії та включаємо плиту. Ставимо на неї ємність і підігріваємо олію пару хвилин. Викладаємо грінки в сковороду та обсмажуємо на середньому вогні.

6. Щоб у гренках не залишалося зайвої олії, необхідно викласти їх після обсмажування на паперовий рушник. Гренки обсмажуємо по обидва боки до появи золотистого кольору.

Смачного!

Смачні грінки з яйцем, молоком, сиром та ковбасою на сковороді

Спробуйте приготувати смачні та ситні грінки з додаванням скибочок вареної чи копченої ковбаси та сиру. Це ідеальний варіант для перекушування на роботі або вдома. Також ароматними грінками можна доповнити перші та другі страви.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Кількість порцій – 4-8.

Інгредієнти:

  • Хліб білий – 4 скибочки.
  • Ковбаса варена – 50 гр.
  • Сир – 30 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 50 мл.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

1. Білий хліб нарізаємо тонкими скибочками. Якщо з’явиться бажання, можна розрізати скибочки навпіл. Шматок сиру натираємо на дрібній тертці та перекладаємо у ємність.

2. Вбиваємо обидва яйця в глибоку миску, додаємо сіль і вливаємо до них молоко. Розбиваємо білок та жовток віночком, поступово перемішуючи інгредієнти між собою до однорідного стану.

3. Розігріваємо на включеній плиті пару ложок олії, заздалегідь влитої в сковороду. Обмочуємо кожну скибочку хліба в яєчно-молочній суміші і викладаємо в ємність. Обсмажуємо по обидва боки до золотистого кольору.

Дивіться також:  Віденські вафлі для електровафельниці - 10 рецептів у домашніх умовах

4. Нарізаємо ковбасу тонкими скибочками і викладаємо поверх хліба у сковороді. Посипаємо тертим сиром.

5. Стомлюємо грінки пару хвилин під кришкою. Коли сир розплавиться, вимикаємо плиту і знімаємо з поверхні сковороду з готовим перекусом.

Смачного!

Солодкі грінки з батону з яйцем, молоком та цукром

Солодкі грінки – це приємний спогад із дитинства багатьох людей. Золотисті, з хрусткою скоринкою по краях і м’якою структурою – вони смачні як у гарячому, так і холодному вигляді, особливо з какао або чаєм.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Хліб білий – ½ шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сахар – 3 ст.л.
  • Цукор ванільний – 1 щіпка.
  • Молоко – 150 мл.
  • Олія вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Нарізаємо білий хліб або батон скибочками невеликої товщини – не більше одного сантиметра.

2. У глибоку ємність вливаємо молоко та вбиваємо до нього за допомогою гострого ножа пару яєць. Стежте за тим, щоб у миску не потрапили шматочки шкаралупи. Додаємо до яєць та молока звичайний і ванільний цукор.

3. Збиваємо інгредієнти вилкою чи віночком – залежить від того, як вам зручніше це робити. Також можна скористатися міксером та збити яйця з молоком на низькій швидкості.

4. Відправляємо шматочок вершкового масла|мастила| в сковороду і розтоплюємо його на включеній плиті. Чіпляємо край кожної скибочки хліба вилкою і обмочуємо в суміші з яєць та молока. Якщо хліб черствий, тримаємо його у суміші близько хвилини.

5. Перекладаємо грінки в сковороду з олією та обсмажуємо близько хвилини спочатку з одного, а потім з іншого боку на невеликому вогні. Готовність грінок визначаємо золотистим кольором.

6. Подаємо страву на сніданок з гарячим чаєм або улюбленою свіжою кавою. Якщо грінки використовуються як десерт, подавайте їх із ягодами чи морозивом.

Смачного!

Простий і смачний рецепт грінок з яйцем, молоком та часником

Грінки з часником – ідеальний варіант для сніданку. Також їх можна приготувати до обіду як доповнення до основних страв або як перекус. Як основу для грінок використовуйте звичайний батон, тостовий хліб або багет.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 3.

Дивіться також:  Пиріжки з капустою - 10 смачних рецептів приготування пиріжків з капустяною начинкою

Інгредієнти:

  • Багет – 3 скибочки.
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія вершкове – 1 ст.л.
  • Молоко – ½ ст.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

1. Від багету відрізаємо скибочки завтовшки 1,5 сантиметра у кількості трьох штук.

2. Пару зубків часнику, очищених від лушпиння, натираємо на дрібній тертці або нарізаємо ножем – як буде зручніше.

3. Беремо глибоку пластикову або скляну миску та вбиваємо в неї 2 яйця.

4. Вливаємо до яєць необхідну порцію молока, додаємо тертий чи нарізаний часник, чорний мелений перець та сіль. Перемішуємо масу віночком до однорідності.

5. Беремо скибочки багету, обмочуємо їх один за одним в яєчно-молочній суміші і залишаємо на хвилину, щоб вони добре просочилися.

6. Розтоплюємо шматочок вершкового масла|мастила| на сковороді і викладаємо в ємність скибочки. Обсмажуємо їх близько двох хвилин із кожної сторони на середньому вогні. Подаємо до столу у гарячому вигляді.

Смачного!

Солоні грінки з яйцем, молоком та сіллю

Рецепт грінок буде цікавий тим, хто не дуже любить солодке. Страва готується з додаванням солі, молока та яєць, тому є оптимальною не тільки для сніданку.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Батон – 6 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 50 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

1. Очищаємо яйця за допомогою губки та соди, а потім ретельно вимиваємо їх водою. Вбиваємо обидва яйця в глибоку миску і енергійно збовтуємо їх вилкою або віночком.

2. Вливаємо до збитих яєць потрібну кількість молока і знову перемішуємо масу, щоб вона стала однорідною.

3. Солимо рідкі інгредієнти та знову перемішуємо. На замітку: навіть якщо ви готуєте солодкі грінки, суміш яєць і молока все одно потрібно додавати трохи солі для більш насиченого смаку.

4. Включаємо плиту і ставимо на неї сковороду з олією. Відрізаємо шість скибочок батона від булки і обмочуємо їх у суміші з усіх боків. Якщо батон черствий, потримайте його у суміші трохи довше.

5. Викладаємо скибочки батона в гарячу олію та обсмажуємо їх з двох сторін до появи рум’яної скоринки. Порада: олію краще розігрівати на великому вогні, для обсмажування грінок вогонь краще зменшити до середнього.

Смачного!

Прокрутка до верху