Добова пилюска з буряком
Якщо вже дуже хочеться поласувати смачними рожевими капустяними пелюстками, а чекати немає ніякого бажання, допоможе наступний рецепт:
- 2000 р білокачанної капусти;
- 300 г столового буряку;
- 100 г моркви;
- 30 г часнику;
- 1100 мл питної води;
- 150 мл оцту 9%;
- 50 г солі;
- 150 г цукрового піску;
- 100 мл олії рослинного походження;
- 3 лаврових листа;
- 3 горошини запашного перцю.
Засолювання капусти пилюсками покроково:
- Процес починається з підготовки овочів. З моркви і буряків зрізаємо тонким шаром шкірку, промиємо коренеплоди і наріжемо їх тонкими кружечками або брусочками.
- З зубків часнику знімаємо піну, шаткуємо їх тонкими пластинками. З качанів капусти видаляємо верхні листки, вирізаємо качан, а придатні для засолювання листя розрізаємо на невеликі квадрати.
- Беремо чисту суху скляну трилітрову банку, складаємо шарами капустяні квадрати, тонкі слайсы буряка, моркви і часнику. Останнім робимо буряково-морквяний шар.
- Тепер швидкий маринад. Для нього кип’ятимо воду з сіллю, цукром, лавровими листочками і перцем. Через три хвилини кипіння дістаємо лаврушку, вливаємо олію і оцет.
- Отриманою рідиною заливаємо капусту, щоб овочі повністю потонули в ній. Залишаємо ємність на 12 годин на кухонному столі. Як тільки закінчиться час, приступаємо до дегустації.