Капуста пелюстка з буряком – 6 рецептів швидкого приготування на зиму

Добова пилюска з буряком

Якщо вже дуже хочеться поласувати смачними рожевими капустяними пелюстками, а чекати немає ніякого бажання, допоможе наступний рецепт:

  • 2000 р білокачанної капусти;
  • 300 г столового буряку;
  • 100 г моркви;
  • 30 г часнику;
  • 1100 мл питної води;
  • 150 мл оцту 9%;
  • 50 г солі;
  • 150 г цукрового піску;
  • 100 мл олії рослинного походження;
  • 3 лаврових листа;
  • 3 горошини запашного перцю.

Засолювання капусти пилюсками покроково:

  • Процес починається з підготовки овочів. З моркви і буряків зрізаємо тонким шаром шкірку, промиємо коренеплоди і наріжемо їх тонкими кружечками або брусочками.
  • З зубків часнику знімаємо піну, шаткуємо їх тонкими пластинками. З качанів капусти видаляємо верхні листки, вирізаємо качан, а придатні для засолювання листя розрізаємо на невеликі квадрати.
  • Беремо чисту суху скляну трилітрову банку, складаємо шарами капустяні квадрати, тонкі слайсы буряка, моркви і часнику. Останнім робимо буряково-морквяний шар.
  • Тепер швидкий маринад. Для нього кип’ятимо воду з сіллю, цукром, лавровими листочками і перцем. Через три хвилини кипіння дістаємо лаврушку, вливаємо олію і оцет.
  • Отриманою рідиною заливаємо капусту, щоб овочі повністю потонули в ній. Залишаємо ємність на 12 годин на кухонному столі. Як тільки закінчиться час, приступаємо до дегустації.
Дивіться також:  Спаржа по-корейськи – 5 рецептів в домашніх умовах