Маринована капуста без оцту
Продукти: 3 кіло капусти, 1,5 кіло буряків, 2 середні головки свіжого часнику, 3 стручки перцю чилі, 4 великі ложки кухонної солі, 2 л очищеної води.
- Капуста позбавляється від забруднених пожухлі листочків. Потім качан ріжеться на великі шматочки, які не будуть розпадатися. Буряк позбавляється від шкірки і шинкуется тонкими кружками.
- Очищені зубки часнику розрізаються навпіл. Чилі ріжеться кружечками без ніжок.
- Зручніше маринувати капусту у великій каструлі під пресом. В обрану ємність викладаються шарами овочі. Чергується буряк, капуста. Зверху компоненти присипається часником і перцем. Щоб капуста в результаті придбала апетитний червонуватий колір, буряк має стати першим і останнім шаром.
- Для розсолу солона вода доводиться до кипіння, після чого остуджується до теплого стану.
- Отриманою рідиною заливаються овочі. Тара з капустою закривається кришкою, придавлюється чимось важким.
Маринована капуста по цьому рецепту буде готуватися 5-6 днів при температурі 21-22 градуси. Далі закуску можна перекладати в пластикові ємності з кришками і прибирати в прохолоду.