Пхали з капусти
Продукти: 620 г капусти, пучок свіжої кінзи, 5-7 зуб. часнику, головка часнику, жменю ядер волоських горіхів, сіль за смаком, 1 ч. л. хмелі-сунелі, трохи столового оцту, по дрібці червоного і чорного меленого перцю.
- Капуста крупно ріжеться без качана, заливається водою і вариться 15-17 хвилин після закипання.
- Далі вона промивається холодною водою.
- Зелень, цибулю і часник дрібно ріжуться. Горіхи підсушуються на сухій сковороді, рубаються ножем.
- З вареної капусти руками віджимається зайва вода. Далі овоч разом з іншими компонентами перемелюється в пюре за допомогою блендера.
- Додаються спеції, сіль, трохи оцту за смаком.
Пхали з капусти переставляється в холодильник на 3-4 години.