Найпоширеніше овочева рослина, що вживається в їжу, це капуста. В останні кілька років в кулінарії з’явилися рецепти, де основним компонентом виступає китайська капуста. Зазвичай з її використанням готують салати, а також гарячі страви. У нашій добірці представлено різноманіття смачних страв, які допоможуть зберегти здоров’я і довголіття.
Простий салат з китайською капустою і куркою
Простіше приготування не можна придумати. Страва готується швидко, виходить соковитим і поживним.
Інгредієнти:
- китайська капуста – качан;
- сіль;
- сухарики – пачка;
- майонез;
- курячий окорочок копчений – 1 шт.
Приготування:
- Промити качан і просушити. Нашаткувати. Щоб овоч став м’якше, обім’яти руками. Відокремити м’ясо від кістки. Нарізати, потрібні кубики.
- Змішати овочі з м’ясом. Посолити. Залити майонезом. Перемішати. Посипати сухариками.
Ситний салатик з шинкою
Цей салат підійде не тільки для вечері, але і прикрасить святковий стіл.
Інгредієнти:
- болгарський перець – 1 шт.;
- сіль;
- шинка – 320 г;
- сухарі – 120 г;
- оливкова олія;
- кукурудза – банку консервована;
- китайська капуста – 320 р.
Приготування:
- Для приготування використовуйте перець червоного кольору з товстими стінками, типу сорти гогошари. Нарізати кубиками.
- Капусту розібрати. У кожного листочка зрізати товстий серцевину. Нашаткувати. Знадобиться дрібна соломка. Шинку подрібнити у вигляді брусочків.
- Змішати підготовлені продукти. Злити розсіл з банки. Помістити кукурудзу. Розмішати.
- Підсолити. Залити олією. Перемішати. Посипати сухариками.
Крабовий салат з китайською капустою
Салат з китайської капусти виходить ніжним і легким. Продукти ідеально поєднуються і доповнюють один одного. Якщо хочете отримати дієтичне блюдо, замініть майонез натуральним йогуртом або кефіром. Готувати краще всього перед подачею на стіл.
Інгредієнти:
- майонез;
- кукурудза – 370 г консервована;
- сіль;
- китайська капуста – качан;
- крабові палички – 250 г заморожені;
- цибуля кримська – 1 шт.
Приготування:
- Листя відокремити від качана. Нарізати поперек. Кримський цибулю нашаткувати. Нарізати палички. Змішати.
- Помістити кукурудзу. Викласти майонез. Підсолити. Перемішати.
Класичний рецепт салату «Цезар»
Якщо ви купили качан і задумалися, що можна приготувати з пекінської капусти, то пропонуємо популярне блюдо, яке готують навіть у ресторанах.
Інгредієнти:
- яйце – 2 шт. відварене;
- листя салату – 120 г;
- соус для цезаря – 60 мл;
- куряче філе – 220 г;
- петрушка;
- сухарики – 55 г;
- пармезан – 55 р.
Приготування:
- Листя салату використовуйте тільки свіжі та якісні, інакше салат буде зіпсований.
- Куряче м’ясо цілим шматком просмажити на сковорідці. Слайсами нарізати яйця.
- Взяти саму дрібну тертку. Подрібнити пармезан. Слайсами нарізати філе.
- Облити холодною водою листочки салату. Рідину злити. Підсушити листя. Порвати руками. Подрібнити петрушку.
- Викласти салат. Присипати петрушкою. Залити соус. Помістити пармезан. Перемішати. Розкласти яйця з куркою. Посипати сухариками.
Смачні голубці з китайської капусти
У китайської капусти листя більш ніжні і смачні. Тому голубці будуть особливими.
Інгредієнти:
- перець;
- морква – 1 шт.;
- часник – 1 зубок;
- м’ясний фарш – 350 г;
- вода – 240 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- китайська капуста – качан;
- масло;
- сметана – 2 ст. ложки;
- цибуля – 1 шт. для соусу;
- томатна паста – 1 ст. ложка.
Приготування:
- Цибулю подрібнити. Зелень порубати дрібніші. Відокремити листя від головки і залити окропом. Потримати п’ять хвилин.
- У фарш покласти цибулю і зелень. Посолити. Перемішати. Викласти на аркуші. Загорнути.
- Тепер треба приготувати соус. Нашаткувати цибулину. Моркву натерти. Обсмажити овочі на сковороді з маслом. Часник потовкти. Змішати зі сметаною і обсмаженням. Влити воду і пасту. Підсолити. Посипати перцем. Розмішати.
- У форму помістити заготовки. Залити соусом. Відправити в духову шафу. Запікати півгодини. Режим 190 градусів.
Легкий овочевий салат з огірком
Порадуйте себе легкою закускою, яка принесе тільки користь вашому здоров’ю.
Інгредієнти:
- огірок – 1 шт.;
- сіль;
- болгарський перець – 0,5 шт.;
- зелена цибуля – 30 р;
- китайська капуста – 1 шт.;
- рослинне масло – 3 ст. ложки.
Приготування:
- Капусту і цибульні пір’я нашаткувати. Перець і огірок необхідні шматочками.
- Змішати продукти. Влити олію. Посолити. Перемішати.
Китайська капуста «Кімчі» по-корейськи на зиму
Ця капуста просто летить зі столу. Готується дуже просто.
Інгредієнти:
- сіль – 150 г;
- китайська капуста – 1650 г;
- цукор – 1 ч. ложка;
- часник – 7 зубків;
- вода – 1950 мл окропу;
- перець гострий мелений – 4 ст. ложки.
Приготування:
- Зів’яле листя видалити. Розрізати качани на чотири частини.
- Залити окропом сіль. Розмішати. Остудити. Залити капусту. Накрити тарілкою. Залишити на 11 годин.
- Часникові зубки подрібнити і змішати з перцем. Додати цукор. Перемішати. Влити пару ложок води. Перемішати.
- Кожен листочок капусти промазати отриманою сумішшю. Викласти щільно в банку. Залити розсолом. Витримати пару днів. Зберігати можна всю зиму.
Ліниві голубці на пару в мультиварці
Ідеальне, дієтичне страву, яке виходить ніжним і смачним.
Інгредієнти:
- морква – 1 шт.;
- китайська капуста – 1 шт.;
- сіль;
- свинина – 550 г;
- зелень;
- рис – 150 г відвареної;
- цибуля – 1 шт.;
- яйце – 1 шт.
Приготування:
- Закинути в м’ясорубку цибулю і м’ясо. Перемолоти. Посолити. Качан порізати подрібніше. Для більш ніжного смаку залити окропом капусту. Потримати п’ять хвилин. Зелень нашаткувати. Моркву краще натерти на крупній тертці.
- Змішати продукти. Додати рис. Перемішати.
- Змочити руки. Зліпити котлетки. Помістити в прилад контейнер для приготування на пару. Влити в миску воду. На підставці розмістити заготовки. Закрити кришку приладу.
- Виставити режим «Пар». Таймер встановити на півгодини.
Смажена китайська капуста з овочами
Багато готують салати з капусти, але ніколи не пробували її смажити. Блюдо з овочами виходить легким і смачним, сподобається всім.
Інгредієнти:
- цибуля – 1 шт.;
- томати – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- китайська капуста – 850 м;
- кунжут;
- імбир;
- оливкова олія;
- часник – 3 зубки;
- цукор – 1 ч. ложка;
- соєвий соус – 3 ст. ложки;
- болгарський перець – 1 шт.
Приготування:
- Промити, а потім просушити капусту. Нарізати. Товщина шматочків потрібна два сантиметри.
- Пластинками подрібнити цибулину. Видавити через землянку зубки. Нарізати моркву і перець.
- Влити в сковорідку олію. Коли розігріється, помістити цибулю. Потримати до золотистого кольору. Додати часник. Потомити дві хвилини. Закинути морквину. Смажити до м’якості. Додати четвертинки томати і перець. Готувати дві хвилини.
- Помістити капусту. Гасити чверть години. Влити соус. Насипати цукор, імбир і сіль. Перемішати. Загасити п’ять хвилин. Засипати кунжутом. Перемішати.
Святковий салат з креветками
Якщо ви любите морепродукти, то ця варіація доведеться вам за смаком.
Інгредієнти:
- пармезан – 220 г;
- майонез;
- китайська капуста – 220 г;
- креветки – 250 г у власному соку;
- соус «Хайнц делікатесний» — 150 мл;
- томати – 3 шт.;
- яйце – 3 шт. варене.
Приготування:
- Нарізати помідори. Китайську капусту нашаткувати. Викласти томати на капусту.
- Залити соусом. Розкласти креветки. Вкрити яєчними часточками. Промазати майонезом. Пармезан натерти і присипати стружкою салат.
Пекінська капуста з тунцем — просто і смачно
Салат виходить в міру гострим, але в той же час корисним. Якщо ви піклуєтеся про своє харчування, то слід приготувати цю страву. Він підкорить ваше серце і займе гідне місце в раціоні.
Інгредієнти:
- тунець у власному соку – 190 г;
- цукор;
- кукурудза – 290 г консервована;
- гірчиця – 1 ст. ложка;
- сіль – щіпка;
- натуральні нежирний йогурт – 180 мл;
- пекінська капуста – 0,5 качана;
- лимонний сік – 2 ст. ложки;
- огірок – 2 шт. свіжих;
- цибуля – 0,5 шт.;
- часник – 3 зубки.
Приготування:
- Капусту порубати. Нарізати скибочками огірок. Нашаткувати цибулю дрібніші.
- Взяти вилку. Тунець розім’яти. Змішати підготовлені продукти. Додати кукурудзу. Розмішати.
- Взяти прес для часнику. Пропустити зубки. Насипати сіль і цукор. Розтерти. Влити сік. Додати гірчицю. Розмішати. Залити йогуртом. Перемішати.
- Йогурт в рецепті можна замінити на нежирну сметану і додати пару ложок оливкової олії.
- Отриманим соусом залити салат. Розмішати.