Класичний салат “Гранатовий браслет” – 10 смачних рецептів приготування

“Гранатовий браслет” з куркою та грибами

“Гранатовий браслет” з куркою та грибами буде шикарною прикрасою на святах. Яскрава закуска виходить ніжною і добре втамовує голод. Якщо має бути захід, обов’язково слід скористатися рецептом. Усі, хто покуштує частування, залишаться задоволеними та ситими.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Волоські горіхи – 30 гр.
  • Буряк – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Гранат – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Печериці – 200 гр.
  • Майонез – 180 грн.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Зелень для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Очистивши або сполоснувши печериці, довільно кришимо їх. Очистивши цибулю, рубаємо кубиком. Розжарюємо сковорідку та закидаємо гриби, випарюємо вологу. Наливаємо олію. Розмішавши, кладемо рубану цибулю. Підсмажуємо вміст 5 хвилин, іноді перемішуючи. Присмачуємо сіллю та перцем.

Крок 2. Вимиті коренеплоди та бульби варимо, не очищаючи від шкіри. Охолодивши овочі, звільняємо від шкірки і крупно натираємо на тертці. Варимо круто яйця та куряче філе. Промиту зелень подрібнюємо. На плоскій страві формуємо кільце з тертої картоплі, промазавши майонезом, посипаємо зеленню.

Крок 3. Кладемо натертий буряк і прошаровуємо провансалем. Охолодивши куряче філе, дрібно нарізаємо і розподіляємо наступним шаром.

Крок 4. Перчимо і щедро просочуємо майонезом. Приготовлені гриби з цибулею перекладаємо на серветки, щоб позбутися надлишків олії та залишків вологи, яка не встигла випаруватися. Майонез використовуємо магазинний чи приготований власноруч.

Крок 5. Після чого формуємо грибний шар на курячому шарі. Просочуємо соусом.

Крок 6. Тертий морквиною посипаємо грибний шар. Присмачуємо майонезом. Горіхи обсмажуємо на розпеченій сковорідці без олії. Охолодивши їх, рубаємо якомога дрібніше і посипаємо моркву.

Дивіться також:  Салат з картоплею – 8 рецептів приготування

Крок 7. Очистивши яйця від шкаралупи та натерши на великій тертці, формуємо наступний шар. Просочуємо соусом. Кожен продукт можна окремо змішати з майонезом і потім формувати шари. Так салат швидше просочиться.

Крок 8. Прикривши плівкою, щоб салат не просочився запахами з холодильника, поміщаємо страву просочуватися на кілька годин. Промитий гранат розколюємо по центру, прибираємо плівки та дістаємо зернятка. Присипаємо салат гранатом, прикрашаємо мікрозеленню. Смачного!