Компот з яблук на зиму – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

З сушених яблук з сухофруктами

Такий компот (або узвар) незамінний в зимовий період, коли немає можливості придбати свіжі яблука. Крім того, напій на основі сухофруктів підтримає під час застуди і допоможе зміцнити імунітет.

Необхідні компоненти:

  • сушені яблука – 400 грам;
  • вода – 3-4 літра;
  • родзинки – 100 грам;
  • цукор – 200 грам;
  • кориця — 1 шт.

Готуємо:

  • Висушені фрукти сполоснути водою, помістити в друшляк і дати їм стекти.
  • Потім яблука з родзинками відправити в каструлю з водою, довести до кипіння і додати цукор. Варити 20 хвилин на маленькому вогні. У кінці покласти корицю і через 2 хвилини вимкнути піч.
  • Компоту дати настоятися під закритою кришкою 40 хвилин.

Якщо буде потрібно, узвар можна процідити через сито. Вживати в гарячому і холодному вигляді.

Дивіться також:  Зелені помідори квашені на зиму в банках, в бочці, каструлі або відрі
Прокрутка до верху